Bakan Işıkhan, HaberTürk ekranlarında yaptığı açıklamalarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya olan borçlarını ödemek için önerdiği gayrimenkullerle ilgili şüpheleri dile getirdi. Işıkhan, "Ankara Belediyesi'nin borçları karşılığı önerdiği gayrimenkulleri üzerinde haciz ve şerh var. Gayrimenkuller bize teklif edilirken, bunların satış kabiliyetine bakıyoruz. Bize önerdikleri listede tuvaletler, bankamatikler ve depolar var" demişti.

Vedat Işıkhan-1

ANAFARTALAR ÇARŞISINDAKİ TUVALET İDDİALARI

ABB, Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına sert bir yanıt verdi. ABB'nin açıklamasında, Bakan Işıkhan’ın dile getirdiği "tuvaletler" iddialarına da açıklık getirildi. ABB, Ulus’taki Anafartalar Çarşısı'nın 2016 yılında SGK’dan alındığını ve 2024’teki borç yapılandırma süreci için bu çarşının SGK’ya teminat olarak bildirildiğini belirtti. Çarşıda yer alan tuvalet, depo ve bankamatik yerlerinin tapu kaydından çıkartılmadan SGK'ya sunulduğu ifade edildi.

Abb-6

Eki AKUT Başkanı Mahruki hakim karşısında: "Ülkem için duyduğum kaygıyı dile getirdim" Eki AKUT Başkanı Mahruki hakim karşısında: "Ülkem için duyduğum kaygıyı dile getirdim"

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ankara Büyükşehir Belediyemizin SGK’ya yönelik borç yapılandırma süreci hakkında Sayın Bakan Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür ifadeler, hem etik dışıdır hem de devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, SGK’ya borçlarımızın yapılandırılması için Anafartalar Çarşısı gibi kıymetli ve satılabilir nitelikte 572 taşınmaz sunduk. Ancak, bunlar görmezden gelinmiş ve tamamen gerçek dışı iddialarla “tuvalet teklif edildi” şeklinde çarpıtılmıştır. Şimdi gelelim tuvalet gerçeğine: Ulus’ta bulunan 525 bağımsız bölümlü içerisinde tuvalet ve deposu da bulunan Anafartalar Çarşısı 2016 yılında üçlü protokolle SGK’dan alındı. 02.09.2024 tarihinde 30 adedi arsa 525 adedi de Anafartalar Çarşısı’nın tamamı olmak üzere SGK’ya teminat olarak bildirildi. Bu çarşıyı SGK’dan protokolle alırken nasıl tuvaletler tapu kaydından çıkarılmadan teslim alındıysa yine aynı şekilde tuvaleti, deposu, bankamatik yerleriyle birlikte teminat olarak gösterilmiştir. İddia edilen “hacizli arsa” konusuna gelince: Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak SGK’ya toplam 33 kalem arsa bildirilmiştir. Bu arsaların toplam değeri 1 milyar 193 milyon 350 bin lira olup, üzerlerindeki toplam haciz tutarı yaklaşık 3 milyon liradır. Bu durumda, haciz tutarını değerinden düşüp kabul etmek mi zor geldi, yoksa “silkeleyin” talimatı doğrultusunda bu arsaları kabul etmemek mi işinize geldi? Sayın Bakan, ya size yanlış bilgi veriliyor ya da kamuoyunu yanıltmak amacıyla bilerek gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapıyorsunuz. Her iki durumda da bu tutum kabul edilemez."

Kaynak: Haber Merkezi