Denizli'de kentin yüksek kesimlerine kar yağdı Denizli'de kentin yüksek kesimlerine kar yağdı

Yaklaşık 16 bin Türk vatandaşı, ülkede yasal ikamet izni olmadığı için sınır dışı edilme sürecinde yer alıyor. Bu kişilerin 12 bin 835'i, geçici olarak “Duldung” adı verilen müsamaha belgesiyle Almanya’da kalmaya devam ediyor. 2024'ün ilk yarısında 441 Türk vatandaşı sınır dışı edilirken, 2023 yılında bu sayı bin 300’e ulaşmıştı.

TÜRKLER İLTİCA BAŞVURULARINDA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Avrupadan’ın haberine göre, Türkler iltica başvurularında 23 bin 133 başvuru ile Suriyeliler ve Afganların ardından üçüncü sırada yer alıyor. Ancak, Türk vatandaşlarının iltica başvurularındaki kabul oranı son yıllarda ciddi bir düşüş yaşadı. 2019’da yüzde 47,4 olan kabul oranı, 2024’te yüzde 9,6’ya geriledi. Bu durum, Türk vatandaşlarının iltica başvurularının büyük oranda reddedildiğini gösteriyor.

FDP: TÜRK VATANDAŞLARI HIZLA REDDEDİLSİN

Bağımsız Demokratik Parti (FDP), Almanya’nın göç politikasının daha da sıkılaştırılması gerektiğini savunarak güvenli ülkeler listesinin güncellenmesini talep etti. FDP, Türkiye, Suriye ve Afganistan’dan gelen sığınmacıların başvurularının hızlıca reddedilmesi gerektiğini belirtti. Bu çağrı, ülkedeki göçmen politikasında daha katı bir yaklaşım benimsenmesi yönünde atılan adımlardan biri olarak öne çıkıyor.

DULDUNG NEDİR?

Almanya’da iltica başvurusu reddedilen ancak çeşitli sebeplerle geçici olarak ülkede kalmasına müsamaha gösterilen kişilere “Duldung” belgesi veriliyor. Bu belge, kişilerin sınır dışı edilmesini geçici olarak erteleyen bir statü sağlıyor. Almanya'da sınır dışı edilmesi gereken yabancıların yüzde 7'sini Türk vatandaşları oluştururken, bu kişilerin önemli bir kısmı Duldung belgesi ile ülkede kalabiliyor.

Kaynak: avrupadan.com