Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen “Ticari İstihbarat Eğitim” programında mikro ve KOBİ ölçeğindeki firmalara ihracat stratejileri anlatıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO), ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle “Ticari İstihbarat Eğitim” programını başarıyla tamamladı. Programda, dış ticarette istihbaratın önemi, hedef pazarların tespiti ve yurtiçi-yurtdışı istihbarat kaynakları gibi kritik konular ele alındı.

Baran: Hedef, ihracat potansiyelini artırmak

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, önceki yıllarda Ankara Kalkınma Ajansı ile hayata geçirilen “Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” projesini hatırlatarak, ihracatı geliştirme çabalarının süreceğini vurguladı.

“Desteklere devam edeceğiz”

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Duhan Kalkan ise, Ankara’da ticaret yaparak ekonomiye katkı sağlayan firmaların yanında olduklarını belirtti. “İhracat yapmamış veya bilgi eksikliği olan firmaları desteklemek amacıyla bu programı düzenledik. Teknik desteklerimiz ve eğitim faaliyetlerimiz sürecek,” dedi.

Programdan detaylar

Eğitimde, “Dış Ticarette İstihbaratın Yeri ve Önemi”, “Hedef Pazarların Tespiti” gibi konular işlendi. Eğitimi başarıyla tamamlayan mikro ve KOBİ niteliğindeki ATO üyesi firma temsilcilerine sertifikaları, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Duhan Kalkan tarafından takdim edildi.

Programa ATO’nun 56 No’lu Sağlık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Dr. Levent Uğurlu, ATO Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Karabudak ve çok sayıda ATO üyesi katılım sağladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Kalkınma Ajansı iş birliğiyle ticari istihbarat eğitimi düzenlendi.

Emekli maaş farkları o tarihte hesaplara yatıyor! Emekli maaş farkları o tarihte hesaplara yatıyor!

Ankara Ticaret Odası’nın Ankara Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirdiği “2025 Yılı Ticari İstihbarat Eğitimleri” sertifika töreni, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Duhan Kalkan’ın katılımıyla yapıldı. ATO Duatepe Salonu’nda gerçekleşen programın açılışında konuşan Baran, Ankara’nın organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, Ar-Ge merkezleri ve sahip olduğu yetişmiş işgücüyle katma değerli üretimin de merkezi durumuna geldiğini belirterek, küresel ekonominin hızla değiştiği ve rekabetin her geçen gün daha çetin hale geldiği günümüzde bilgi ve donanımın öneminin arttığını söyledi. Baran, “Üyelerimizin uluslararası pazarlarda etkin bir şekilde varlık göstermesi, sadece kendi işletmeleri açısından değil, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisi açısından da önemli. Yüksek teknolojili ve katma değerli ürün ihracatını arttırmak, ürün ve pazar sayılarını çeşitlendirip geliştirmek, dış ticaretimize, cari dengeye, ekonomiye olumlu katkı sağlayacaktır. Ankara Ticaret Odası olarak eğitim programlarıyla daha önce hiç ihracat yapmamış üyelerimize ihracat yolunu açarken, hâlihazırda ihracat yapan üyelerimizin yeni pazarlara erişimini ve ihracatını geliştirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Hiç ihracat yapmamış üyelerimizi eğitimlerle destekleyerek, ihracatımızın gelişip ilerlemesine katkıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha