Emekçi kadınlar ile Türk ve yabancı yazarlardan bazılarının portrelerini kapsayan “Karyatidler ve Işık İşçileri” sergisi, Muzaffer Oruçoğlu’na göre; insanlığın savaşla tehdit edildiği bir dönemde hem kafa hem de kol emeğinin tüm içtenliği ve iyimserliği ile yaşama gülümseyişini yansıtıyor.

Sergide yer alan tablolar, ressamın tuval veya karton üzerinde kullandığı farklı tekniklerin, yarı-soyut bir stilde biçimlenişi olarak beliriyor.

Sevgi Uzun Çsm Muzaffer Oruçoğlu Çsm Sergi

2 gündür haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu 2 gündür haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

42 KİTAP VE 1000 RESİM

Sergiye ilişkin ankaranethaber.com muhabirine açıklamalarda bulunan Sevgi Uzun, “Sergimiz Muzaffer Oruçoğlu’nun resim sergisi, “Karyatidler ve Işık İşçileri” serginin ismi. 25 Aralık’ta açıldı ve 4 Ocak itibariyle sergi sona erdi. ÇSM Abdi İpekçi Salonu’nda sergilendi. “Karyatidler ve Işık İşçileri” kadın temalı bir sergidir. Kadınlar üzerine açılmış bir sergidir. Ressam Muzaffer Oruçoğlu çok yönlü bir insandır. Aynı zamanda yayınlanmış yaklaşık 42 tane kitabı ve çizilmiş olan 1000 tane resmi vardır. Avustralya’nın Melbourne şehrinde yaşıyor. 1968 kuşağının devrimci önderlerinden birisidir. Sergimiz 4 Ocak’ta sona eriyor.” ifadelerini kullandı.  

İSMİNİ YUNAN KASABASINDAN ALIYOR

Sütun olarak kullanılan, mimari bir destek görevi gören yontulmuş kadın heykel figürü olan Karyatid, Yunanca karyatides teriminden, kelimenin tam anlamıyla, Mora Yarımadası'ndaki eski bir kasabadan gelmekte ve "Karyai'nin kızları" anlamını taşımakta. Karyatidler, başlarında bir sepet ile tasvir ediliyorlar.

Çsm Muzaffer Oruçoğlu Sergi (1)

Muhabir: Necdet Gürsoy