Konya’da görev yapan pilotların koluna taktığı Atatürk imzalı peçlerin, bir astsubay tarafından çıkarılmak istendiği iddiası gündeme taşındı. Ancak söz konusu iddianın, resmi makamlar tarafından yalanlandığı bildirildi.

TARTIŞMANIN FİTİLİNİ KİM ATEŞLEDİ?

CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Terkoğlu, katıldığı bir televizyon programında Konya’daki 132. Filo’da bazı pilotların kollarındaki Atatürk imzalı yamaların bir başçavuş tarafından mevzuata aykırı gerekçesiyle çıkartılmak istendiğini ileri sürdü. Terkoğlu’nun bu iddiası kısa sürede sosyal medyada yayılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu da sosyal medya hesabından bu söylemi destekleyen açıklamalarda bulundu.

ÖZEL'DEN SERT SÖZLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de tartışmaya dahil olarak, oldukça sert ifadeler kullandı. Özel, “O resmi koydurtmayanların da günü gelince alnını karışlayacağız,” diyerek iddiaya sahip çıktı. Özel daha önce “teğmenler” krizi sırasında yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, bu olayda da benzer bir duruş sergilediklerini ifade etti. “Nasıl demiştim ki teğmenleri ordudan atanlar için, ‘Bir gün teğmenler gelecek, onları atanlar gidecek. Teğmenleri alnından öpüyoruz. Bu kararı alanların alnını karışlayacağız.’ diye, aynı noktadayız. Bu konuda bir santim geri gitmeyiz,” dedi.

Zgur Ozel 2

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Tartışmaların büyümesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan paylaşımda, iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıkça ifade edildi.

“Yemek kartıyla market alışverişine sınır geldi” iddialarına DMM’den yalanlama “Yemek kartıyla market alışverişine sınır geldi” iddialarına DMM’den yalanlama

DMM: "YÖNERGE DIŞI KULLANIM VARDI"

DMM açıklamasında, videoda yer alacak pilotların kollarında bulunan peçlerin, yönergeye aykırı şekilde farklı kollarına takıldığı belirtildi. Görevli Astsubay Başçavuş’un bu detayı fark ederek personele, peçlerin mevzuata uygun takılması konusunda uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Peçlerin bazı askerlerde sağ, bazılarında ise sol kolda bulunduğu görülmüştür. Bu durumun yönerge dışı olduğu belirlenmiş, başçavuş ise sadece usule uygunluk konusunda bilgilendirme yapmıştır. Bu müdahale, 'Atatürk imzasının kaldırıldığı' şeklinde kamuoyuna yansıtılarak manipüle edilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

Olay, Konya’daki Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 132. Filo’da gerçekleşti. Pilotların, görev esnasında ya da tanıtım amaçlı bir çekimde kollarına Atatürk imzalı peçler taktıkları, ancak bu uygulamanın yönergelere uygun olmadığı gerekçesiyle engellendiği iddia edildi. Olay, önce medya organlarına, ardından siyasi tartışmalara taşındı.

Kaynak: Haber Merkezi