Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve SANAD (Sanat Eğitimi Akreditasyon Derneği) iş birliği ile 10 Şubat 2025 tarihinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler üzerine kapsamlı bir konferans düzenledi. Konferans, üniversitenin Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleşti ve büyük bir ilgiyle karşılandı.

Konferansın içeriği, katılımcılara Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve mikroyeterlilikler hakkında derinlemesine bilgi sağlayarak, eğitim sistemindeki değişimlere uyum sağlama noktasında rehberlik etti. Konferansa Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN ve Mesleki Yeterlilik Uzmanı Büşra DİKİCİ konuşmacı olarak katıldılar. Sunumlar, dinleyicilerin eğitim ve istihdam ilişkisini daha iyi anlamalarına yardımcı oldu.

Universite Mesleki Yeterlilik Kurum

Konferansın ilk sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN, "Değişen Dünyada İstihdam-Eğitim İlişkisi: Geleceğin Meslekleri ve Mikroyeterlilikler" başlıklı konuşmasında, iş gücü piyasasındaki değişimlere paralel olarak eğitim sistemindeki dönüşüm sürecini detaylandırdı. Geleceğin meslekleri ve mikroyeterliliklerin bu dönüşümdeki rolü üzerine kapsamlı bir perspektif sunarak, katılımcılara dünya çapındaki trendleri ve bu trendlerin istihdam üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu açıkladı.

Konferansın bir diğer önemli sunumu ise Mesleki Yeterlilik Uzmanı Büşra DİKİCİ tarafından yapıldı. DİKİCİ, "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Yeterliliklerin Yerleştirilme Süreci" başlıklı sunumunda, Türkiye’deki meslek standartları ve yeterliliklerin belirlenmesi sürecine dair bilgiler verdi. Katılımcılar, Türkiye’deki yeterlilik sisteminin nasıl işlediğini ve bu sistemin iş gücü piyasasına olan etkilerini daha iyi anlama fırsatına sahip oldular.

Keçiören Belediyesinden üniversite öğrencilerine 15 bin liraya kadar destek! İşte başvuru şartları Keçiören Belediyesinden üniversite öğrencilerine 15 bin liraya kadar destek! İşte başvuru şartları

Universitemiz Mesleki Yeterlilik Kurumu

Etkinlik, eğitim ve istihdamın birbirini nasıl şekillendirdiği ve birbirine nasıl katkı sağladığı konularında derinlemesine bir keşif sundu. Mikroyeterlilikler ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi gibi önemli başlıklar etrafında dönen tartışmalar, katılımcılara istihdam alanındaki yenilikleri ve fırsatları gözler önüne serdi. Mesleki yeterlilikler ve yeterliliklerin yerleştirilme süreci üzerine yapılan detaylı sunumlar ise, katılımcılara eğitimle istihdamın kesişim noktasında nasıl daha verimli adımlar atılabileceğine dair fikirler verdi.

Kaynak: Cansel Yıldız