14 Mayıs Genel Seçiminde 5 milletvekili çıkartarak sürpriz bir çıkış yapan Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan,  “ Milli Görüş 21 yıl sonra yeniden Meclis’te” sözleriyle de gündem olmuştu. Kabinenin yeniden oluşturulması üzerine Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olup olmayacağı ise merak edilmeye başlandı. Ayrıca bazı vatandaşlar tarafından Fatih Erbakan'ın kim olduğu merak edilerek aratılıyor. Fatih Erbakan kimdir? Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı oldu? Milli görüş nedir? sorularının cevapları...

FATİH ERBAKAN KİMDİR?

Fatih Erbakan, Ankara'da 1 Ocak 1979 tarihinde Türkiye'nin eski başbakanı Necmettin Erbakan'ın üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi.

Ortaokul eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra Ankara Ayrancı Lisesi'nde lise eğitimini başarıyla tamamladı. Başkent Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde üstün başarı göstererek mezun oldu.

İngiltere'de yüksek lisans eğitimi yapmak üzere gitti, ancak annesinin vefatı nedeniyle Türkiye'ye dönerek Başkent Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon alanında doktora yaparak "Dr." unvanını aldı.

Fatih Erbakan, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nin gençlik çalışmalarında aktif görevler üstlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatından sonra adına kurulan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı yürütmektedir.

23 Kasım 2018 tarihinde 99 Kurucular Kurulu üyesiyle birlikte Yeniden Refah Partisi'ni kurdu.

İyi derecede İngilizce bilen Fatih Erbakan, evli ve iki çocuk babasıdır.

MİLLİ GÖRÜŞ NEDİR?

Milli Görüş, Türkiye'de siyasi, ideolojik ve toplumsal bir hareketin adıdır. Bu hareketin temel fikirleri ve prensipleri, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın liderliğinde ortaya çıkmıştır. Milli Görüş, İslam temelli bir politik ve toplumsal düşünce sistemini benimser.

Milli Görüş, Türkiye'deki laiklik ilkesini, İslam'ın ilkeleriyle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini savunur. Hareket, dini ve milli değerlere dayalı bir toplum modeli oluşturmayı amaçlar.

Sosyal adalet, ekonomik bağımsızlık, kalkınma, eğitim, sağlık gibi konular Milli Görüş'ün öncelikli konuları arasında yer alır. Hareket, Türkiye'nin ve Müslüman ülkelerin kendi kaynaklarına dayalı bir ekonomik sistem kurmasını savunur.

Milli Görüş, Türkiye'nin bağımsızlığına, milli güvenliğine, birlik ve beraberliğine büyük önem verir. Türkiye'nin dış politikada bağımsız ve aktif bir rol oynaması gerektiğini savunur.

Muhabir: Haber Bülteni