Zina, meşru olmayan bir diğer ifadeyle evlilik dışı girilen cinsel ilişki anlamına gelir. Zina İslam dininde haram kılınan büyük günahlardandır. Sizin için; 'zina yapmak ne demek?' ve zina ayetleri konusunu derledik.
ZİNA NEDİR NE ANLAMA GELİR?
Zina, İslam hukuku ve birçok diğer dini veya hukuki sistemde cinsel ilişki dışında evlilik dışı cinsel ilişki anlamına gelir. Zina, genellikle evli bir kişi ile başka bir kişi arasında gerçekleşen cinsel ilişkiyi ifade eder. İslam hukukunda zina suç olarak kabul edilir ve bu tür bir ilişkiyi yasaklar. Zina ile ilişkili cezalar İslam hukukunda ciddi olabilir.
Ancak, zina ve cezaları farklı ülkelerde ve kültürlerde farklılık gösterebilir. Bazı ülkelerde zina, hukuki olarak suç olabilir ve cezaları hapis cezası, para cezası veya diğer yaptırımlar içerebilir. Diğer ülkelerde ise zina hukuki bir suç olarak kabul edilmeyebilir.
Zina kavramı, dini, kültürel ve hukuki normlara göre farklılık gösterir, bu nedenle zina tanımı ve cezaları ülkeden ülkeye değişebilir.

İSLAMDA ZİNA NEDEN GÜNAH?
Nikah akdi olmaksızın evlilik dışı cinsel ilişkiler, İslam dininde kesin olarak yasaklanmıştır. Bu bakımdan işlenmesi büyük bir günahtır.
Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimiz şunları buyuruyor:
" Bir şahıs zina yaptığı zaman ondan imanı gider, tıpkı bir gölge gibi kişinin imanı başının üzerinde durur. "
" Zina yapmak konusunda sürekli ısrar eden bir kişi, puta tapan bir kimseye benzer."
" Muhakkak ki yedi kat gökler ve yedi kat yerler zina eden yaşlı kimseye lanet okur. Hiç şüphe yoktur ki zina yapanların avret yerlerinin kötü kokusu, cehennem halkını dahi son derece rahatsız eder.
ZİNA TÜRLERİ NEDİR?
Zina kavramı, farklı toplumlarda ve hukuki sistemlerde farklı şekillerde tanımlanabilir ve sınıflandırılabilir. İslam hukuku gibi bazı hukuki sistemlerde, zina iki temel türe ayrılır:
1. Zina-i cinsi: Bu, evlilik dışı cinsel ilişkiyi ifade eder. Yani evli olmayan bir erkekle kadının cinsel ilişkiye girmesi zina-i cinsi olarak kabul edilir. İslam hukukuna göre, bu tür bir zina suç sayılır ve cezalandırılabilir.
2. Zina-i l-mikat: Bu tür zina, evlilik içinde gerçekleşir ve tarafların evliliklerinin dönemsel veya geçici bir ara verme döneminde cinsel ilişkiye girmelerini ifade eder. İslam hukukuna göre, bu tür zina da suç kabul edilir ve ciddi sonuçları olabilir.
Ancak, zina türleri ve tanımları hukuki sistemlere ve kültürlere göre değişebilir. Ayrıca, bazı toplumlarda zina, sadece evlilik dışı cinsel ilişkiyi ifade ederken, diğerlerinde zina daha geniş bir kapsamda cinsel suçları içerebilir. Zina ile ilişkili cezalar ve yaptırımlar da hukuki sistemlere ve kültürlere göre değişebilir. Bu nedenle zina türleri ve tanımları, hangi hukuki veya kültürel bağlama göre değerlendirildiğine bağlı olarak farklılık gösterebilir.
KUR'AN'DA ZİNA AYETLERİ HANGİLERİDİR?
Kur'an-ı kerimde zina ile ilgili olarak bilgi veren açık ayetler vardır.
Bu ayetler şunlardır;
- İsra Suresi, 32. ayet; "Zinaya yaklaşmayın. Zira zina yapmak, bir hayasızlık olup çok kötü bir yoldur. "
- Nur Suresi, 2. ayet; " Zina yapan kadın ve zina yapan erkeklerin her birine yüz'er sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe iman ediyor iseniz, Allah'ın hükümlerini uygularken zina yapanlara acıma duymayın. Müminler arasından bir gurup da zina yapanlara uygulanan cezaya şahitlik etsin."
- Nur Suresi, 3. ayet; " Zina yapan erkek, zina yapan yahut müşrik olan bir kadın başkasını nikahına alamaz. Zina yapan bir kadın da yalnızca zina yapan ya da müşrik olan bir erkek ile evlenebilir. Bu, mümin olanlara haram kılınmıştır."