Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) tarafından düzenlenen organizasyon ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen gazeteciler, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın tarafından misafir edildi. İnternet sitemize açıklamalarda bulunan Başkan Yalçın, sözlerine Kayseri’nin ticari ve sanayi potansiyelini anlatarak başladı:
"Tabii Kayseri deyince akla sanayi gelir, ticaret gelir, hayırseverlik gelir, üretim gelir istihdam gelir. Yani bu şehrin insanlarının ticaret yapmak için koşuşturduğu gelir. Ondan sonra ihracat yapmak için yarıştığı gelir. Yani Kayseri'miz gerçekten Anadolu'nun tam bağrında ülkesine değer katan, ithalatının 2,5 katına yakın ihracat yapan, üreten yani tüketen bir şehir değil, katkı sunan bir şehir. Cari açık olarak devletimize büyük katkıları var. Biz bu şehri üreten bir şehir olduğu için sanayi ve ticaretin başkenti olduğu için çok seviyoruz."
"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OSB'LERİNDEN BİRİ"
Kayseri OSB’nin büyüklüğüne de dikkat çeken Yalçın, organize sanayi bölgesinin Türkiye’nin en büyükleri arasında olduğunu söyledi:
"Siz geldiniz, gördünüz burada koskocaman bir organize sanayi bölgesi. Baktığımız zaman bu organize sanayi bölgemiz büyüklük, tek parça OSB anlamında Türkiye'de ilk üçün arasında. Hiç durmadan, yorulmadan üretiyoruz. Ürettiklerimizle ihracat yapıyoruz.
Şu anda 4 milyar dolara yakın ihracatımız var ve bunun karşılığında ithalatımız 1.7 milyar. Kayseri Organize Sanayi Bölgemizde 1. sırada sektör olarak mobilya gelmekte. 2. sırada çelikkapı gelmekte. 3. sırada elektrikli ev aletleri gelmekte. 4. sırada ise tekstil üretimi gelmekte."
"İHRACAT 4 MİLYAR DOLARI AŞTI"
Kayseri OSB'nin ihracat performansına dair bilgiler veren Yalçın, önemli rakamlar paylaştı:
"Kayseri Organize Sanayi Bölgemizde 100.000'i aşkın bir çalışan var, istihdam var. Bu büyük bir nüfus ve 1.500 tane fabrika var. 1.725 tane üretim yapan şirket var ve hiç durmadan çalışıyoruz, koşturuyoruz, ülkemize katma değer yaratmaya çalışıyoruz ve inşallah devamlı da bu değerler için çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz."
"HAYIRSEVERLİK KAYSERİ'NİN RUHU"
Kayseri’nin hayırseverlik yönüne de değinen Yalçın, şehrin sivil katkı kültürüne dikkat çekti:
"Bugün öğlen Sayın Valimiz Gökmen Çiçek'in misafiriydik. O dedi ki: 'Burada devlet okullarının dahi yarısını Kayseri vatandaşlar, hayırseverler yapmıştır.' Burada şehirde yaşayan bir insan olarak, bir birey olarak burada doğan, burada doyan, burada kazanan, burada üretimi olan bir sanayici olarak baktığımız zaman şehrimizdeki bütün insanlar; devletin yapması gereken okulu halkımız yapmıştır. Sağlık ocağını, hastaneyi halkımız yapmıştır. Kur'an kursudur, camidir. Hemen hemen hepsini buradaki hayırsever halkımız kendi meydana getirmiştir. Hayır olarak yapmıştır, eser olarak bırakmıştır. Bu Kayseri'de, Kayseri halkına mahsus bir davranış."
"SANAYİCİLER İŞÇİ BULMAKTA ZORLANIYOR"
Kayseri’de iş gücü sıkıntısına dikkat çeken Yalçın, işsizlik sorunu olmadığını ancak çalışan bulmanın giderek zorlaştığını dile getirdi:
"Sabah 10 gibi bir sanayicimiz geldi, 'Başkanım bir aydır, bir buçuk aydır ilan veriyorum işçi bulmak için. İşçiye istihdama ihtiyacım var ama bir Allah'ın kulu gelip iş için bize başvurmadı' dedi.
İşte bu şehrin, bu devletin büyüklerine varıp bize yurt dışından iş gücü olacak, çalışacak, insanlar getirilmesini söyleyeceğiz, isteyeceğiz, yardımcı olmalarını dileyeceğiz. Yani Kayseri'nin kesinlikle işçiye ihtiyacı var. İşsiz olan yok."
"ANKARALI KARDEŞLERİME SELAMLAR"
Sözlerini samimi bir mesajla tamamlayan Başkan Yalçın, başkentteki yetkililere ve vatandaşlara "Bütün devlet büyüklerimiz orada. Biz Ankaralılarla hemen hemen de bize komşu sayılır. Bizler de görevimiz icabıyla devamlı başkentimize, Ankara'mıza gidip geliyoruz. Özellikle buradan bütün Ankaralı kardeşlerime hayırlı günler diliyorum" sözleriyle selam gönderdi.