Fransa'nın en çok okunan çağdaş yazarlarından biri olan Leïla Slimani, Ankara’da edebiyatseverlerle buluşuyor. Institut français Ankara“Odysées” etkinlik dizisi ve Frankofoni Ayı kapsamında yazar Slimani’yi konuk ediyor.

Konferans, 16 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 16.00’daAnkara Üniversitesi Farabi Salonu’nda gerçekleşecek. Etkinliğin moderatörlüğünü, Ankara Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurmelek Demier üstlenecek.

Konferans dili Fransızca olacak ve etkinlik boyunca Türkçe simültane çeviri sunulacak. Katılım ücretsiz ancak önceden kayıt zorunluluğu bulunuyor. Kayıtlar, 15 Nisan saat 12.00’de sona erecek.

LEÏLA SLIMANI KİMDİR?

1981 Rabat doğumlu Leïla Slimani, hem Fas hem Fransa vatandaşlığına sahip, edebiyat dünyasında sınır tanımayan güçlü bir kadın sesi olarak tanınıyor. İlk romanı "Dans le jardin de l’ogre" (2014) ile büyük ilgi gören Slimani, 2016 yılında yayımlanan ve sinemaya uyarlanan “Chanson douce” adlı romanıyla Prix Goncourt ödülüne layık görüldü.

Slimani, kadın cinselliği, feminizm, sömürgecilik ve kimlik gibi hassas konuları cesurca kaleme almasıyla tanınıyor. Aynı zamanda gazetecilik geçmişine sahip olan yazar, Jeune Afrique dergisinde çalıştıktan sonra edebiyata yöneldi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Oğlu Bülent Yaşar Hayatını Kaybetti Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Oğlu Bülent Yaşar Hayatını Kaybetti

Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Uluslararası Frankofoni Örgütü Daimi Konseyi’nde Fransa temsilcisi olarak görevlendirilen Slimani, "gerçek ikili aidiyet" kavramını savunuyor ve hem Fas hem Fransa kültürüne sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirtiyor.

YENİ PROJELERİYLE DE GÜNDEMDE

Slimani, son dönemde “Le Pays des autres” üçlemesiyle dikkat çekiyor. Bu serinin ilk kitabı olan “La guerre, la guerre, la guerre” 2020 yılında yayımlandı. Ayrıca kişisel deneyimlerinden esinlenerek kaleme aldığı “Le parfum des fleurs la nuit” (Stock) ve kozmetik cerrahinin öncülerinden Suzanne Noël’in hayatını anlatan çizgi romanı “À mains nues” de yazarın çok konuşulan eserleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat