Çalışma şartları zor ve yüksek riskli olmasına rağmen, bu alanda maaşlar oldukça cazip seviyelere ulaşıyor. Son dönemde kule vinç operatörlerinin maaşları 70 bin TL ile 90 bin TL arasında değişiyor, bu da mesleği cazip hale getiriyor. Fakat, operatörlerin sayısının yetersizliği, bu alandaki açıkların kapanmasını engelliyor.

25 Kasım’da Ankara'da kadınlar için sanatla terapi: “Kil ile Sanat Terapisi Atölyesi” 25 Kasım’da Ankara'da kadınlar için sanatla terapi: “Kil ile Sanat Terapisi Atölyesi”

KULE VİNÇ OPERATÖRLÜĞÜ NEDEN ZOR? 

Kule vinç operatörlüğü, özellikle yüksek inşaat projelerinde, yüzlerce metreye kadar yükselen vinçleri kontrol etmek anlamına geliyor. Vinç operatörleri, bu devasa makineleri inşaattaki işçilere malzeme taşıyarak, projenin ilerlemesine katkı sağlıyor. Ancak kule vinçlerinin kullanımı, uzmanlık gerektiren bir beceri olduğu için, bu işi yapabilmek için gerekli olan eğitimler oldukça önem taşıyor. Ayrıca, kule vinç operatörleri çalıştıkları yüksek alanlarda büyük bir cesaret gösteriyor, zira işin doğası gereği yükseklik ve dengesizlik gibi riskler bulunuyor.

KULE VİNÇ OPERATÖRLÜĞÜ PERSONEL AÇIĞI VAR 

Şantiye şefi Bektaş Açıkgöz, kule vinç operatörlerinin eğitim almış ve sertifika sahibi kişiler olması gerektiğini belirtiyor. Eğitimsiz kişilerin kule vinç kullanmasının mümkün olmadığını söyleyen Açıkgöz, "Operatörlük sertifikası olmadan, bu eğitimleri tamamlamamış kişileri çıkartamıyoruz zaten. Vinç kullanımı yapamıyorlar. Herkes kullanamıyor, o yüzden de kolaylıkla bulunamıyor. Bulmakta biraz zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kule Vınc 2

İnşaat sektöründe kule vinç operatörlerine olan talep her geçen gün artarken, bu alanda eğitim almış ve sertifikalı operatör sayısının yetersizliği önemli bir sorun oluşturuyor. Kule vinç operatörü olmak isteyenlerin, özel sürücü kurslarından eğitim almaları gerekiyor. Açıkgöz, bu mesleği yapabilmek için eğitim almanın zorunlu olduğunu vurgularken, "Eğitim almak gerekiyor kesinlikle, eğitimsiz bir şey olmaz" diyerek bu işin ciddiyetine dikkat çekti.

KULE VİNÇ OPERATÖRLÜĞÜ MAAŞI 90 BİN TL

Kule vinç operatörlüğü, ne kadar tecrübeli ve eğitimli olursa olsun, büyük cesaret gerektiren bir meslek. Yüksek alanlarda, dengesiz ortamlarda çalışmak, psikolojik ve fiziksel olarak zorlu bir deneyim sunuyor. Ancak, bu zorlukların karşısında operatörlere sunulan maaşlar oldukça cazip. Şantiye şefi Bektaş Açıkgöz, kule vinç operatörlerinin maaşlarının şu an 70 bin TL ile 90 bin TL arasında değiştiğini belirtiyor. Yüksek maaşlar, birçok kişiyi bu alana yönlendirse de, eğitimli personel sıkıntısı devam ediyor.

Kule Vınc Operatörlüğü

Bir kule vinç operatörü, "Biz alıştık, o yüzden korkumuz yok" diyerek, yükseklerde çalışmanın kendileri için sıradan bir hal aldığını belirtiyor. Zorlu çalışma koşullarına rağmen, bu işin kazancı da dikkat çekici. Kule vinç operatörleri, 70 bin TL ile 90 bin TL arasında değişen maaşlarla, inşaat sektöründeki en yüksek ücretli mesleklerden birine sahipler. Ancak, bazı operatörler, bu maaşın 90 bin TL'yi bulsa da, kendilerinin genellikle 70 bin TL ile 80 bin TL arasında bir gelir elde ettiklerini belirtiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi