Kadir Çokçetin, Nallıhan Kuş Cenneti'nde gerçekleştirilen ekolojik tünel çalışmasının kuşlar için büyük bir kazanım olduğunu vurguladı. 451 hektar büyüklüğündeki bu alanda 160 kuş türünün yaşadığına dikkat çeken Çokçetin, "Bölgede karaleylek gibi nesli tükenmekte olan türler ve ülkemizde bulunan 6 balıkçıl türünden 5'i de burada yaşamaktadır" ifadesini kullandı.
Kız Tepesi Tabiat Anıtı
Her yıl pek çok kuş gözlemcisinin uğrak noktası olan Nallıhan Kuş Cenneti, Kız Tepesi Tabiat Anıtı'na da ev sahipliği yapıyor. Çokçetin, bu kayalık alanların karaleylekler ve yırtıcı kuş türleri için önemli bir üreme alanı oluşturduğunu belirtti.
Jeolojik Yapı Görsel Şölen Sunuyor
Nallıhan Kuş Cenneti’nin sahip olduğu jeolojik yapı, sarı, kahve ve kırmızı renk tonlarının oluşturduğu doğal bir görsel şölen sunuyor. Çokçetin, "Bölge, jeolojik yapısı sayesinde adeta açık bir laboratuvar niteliğindedir" dedi.
Kuşların Hareket Serbestisi Arttı
Ankara-Nallıhan karayolunda yapılan tünel ve köprünün açılmasından sonra kuşların daha rahat hareket edebildiği gözlemlendi. Kadir Çokçetin, trafik gürültüsünün azalmasıyla birlikte, ziyaretçilerin eski yan yolu kullanarak bölgeyi daha fazla ziyaret etmeye başladığını ifade etti.