Stanford Üniversitesi ile Elsevier’in birlikte Scopus veri tabanında yer alan bibliyometrik verilere dayanarak 22 bilimsel alan ve bu bilimsel alanların 176 alt alanı dikkate alınarak hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”’nin güncel versiyonu yayınladı. 

Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan "Kariyer boyu etki" listesinde, Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yılser Devrim, Prof. Dr. Serkan Eryılmaz ve Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp yer aldı.

Bilim insanlarının sadece “2023 yılı çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan Yıllık Etki listesinde Prof. Dr. Yılser Devrim ve Prof. Dr. Serkan Eryılmaz yer aldı.

Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan “Kariyer Boyu Etki” sıralamasında, “Statistics and Probability” alanında Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine Türkiye’den giren tek bilim insanı Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan Eryılmaz oldu.

PROF. DR. SERKAN ERYILMAZ KİMDİR?

Doktorasını 2002 yılında Ankara Üniversitesi'nde tamamlayan Prof. Dr. Eryılmaz, halen Atılım Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır. 2017-2023 yılları arasında Atılım Üniversitesi'nde araştırmadan sorumlu Rektör Yardımcılığı, 2011-2014 yılları arasında Atılım Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2006 yılında Manitoba Üniversitesi'nde (Kanada) ve 2017 yılında Durham Üniversitesi'nde (İngiltere) misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Avrupa Güvenlik ve Güvenilirlik Derneği'nin Sistem Güvenilirliği Teknik Komitesi'nin şu anki eş başkanıdır.

Halen Güvenilirlik Mühendisliği ve Sistem Güvenliği Yayın Kurulu üyesi ve IISE İşlemleri-Veri Bilimi, Kalite ve Güvenilirlik Mühendisliği Alan Editörü olarak görev yapmaktadır. Araştırma ilgi alanları arasında güvenilirlik mühendisliği, uygulamalı olasılık, stokastik modelleme ve yenilenebilir enerji sistemleri yer almaktadır.

Avrasya zirvesi Ankara’da gerçekleşti Avrasya zirvesi Ankara’da gerçekleşti

200'den fazla yayının yazarıdır. Yöneylem araştırmasında stokastik modeller/süreçler alanında sistem güvenilirliği üzerine yaptığı yüksek nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü ile onurlandırıldı.

Yakın zamanda CRC Press, Taylor ve Francis Group tarafından "Discrete stochastic models and applications for reliability engineering and statistical quality control" başlıklı bir kitap yayınladı.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş