Ankara Sincan'da otomobilin çarptığı 2 yaya yaralandı Ankara Sincan'da otomobilin çarptığı 2 yaya yaralandı

Olay, E.B. adlı bir vatandaşın Instagram üzerinden gördüğü iş ilanına başvurmasıyla meydana geldi. İlanı veren kişi, iş başvurusu sürecinde E.B.'den kargo, vergi ve diğer masraflar adı altında toplam 3 bin 658 TL'yi belirttiği banka hesabına göndermesini istedi. Başvuruda ilerleme umuduyla istenen ödemeyi yapan E.B., kendisinden 2 bin 500 TL daha talep edilince dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

E.B.’nin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve şüpheli R.Ç. hakkında "dolandırıcılık" suçundan Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yargılama sürecinde R.Ç.’nin benzer suçlardan geçmişte de sabıkası olduğu bilgisine ulaşıldı. Davanın son duruşmasında mahkeme heyeti, sanık R.Ç.’yi "dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına ve 7 bin 600 TL para cezasına çarptırdı.

SOSYAL MEDYADA DOLANDIRICILIK OLAYLARI ARTTI

Uzmanlar, son dönemde sosyal medya platformlarında artan dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırıyor. Sosyal medyada sunulan cazip iş ilanlarının ya da benzeri tekliflerin doğruluğu araştırılmadan kişisel bilgi ve para paylaşımı yapılmaması gerektiği vurgulanıyor.

BU TÜR DOLANDIRICILIKLARA KARŞI NE YAPMALI?

Uzmanlar, sosyal medya dolandırıcılıklarına karşı alınabilecek önlemleri şöyle sıralıyor:

  • Tanımadığınız hesaplardan gelen iş tekliflerine karşı dikkatli olun.
  • Resmi ve güvenilir iş arama platformlarını kullanın.
  • Başvuru sürecinde sizden para talep ediliyorsa dolandırıcılık ihtimalini göz önünde bulundurun.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı