Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Çay ve Simit Fiyatları Şoke Ediyor! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Çay ve Simit Fiyatları Şoke Ediyor!

Savunma sanayiinde yetkin insan kaynağının yetiştirilmesi ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli uzmanların kazandırılması amacıyla önemli bir adım atılıyor.

Savunma Sanayii Akademisi (SSA), bu amaç doğrultusunda ilk kez düzenlenecek olan Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi ile Türk savunma sanayiine yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

Zirve, 18-19 Eylül 2024 tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilecek.

Bilgiyle zırhlı, Milli Yetkinlik Hamlesi’yle zirvedeyiz!" sloganıyla duyurulan bu zirve, savunma sanayii alanında sürdürülebilir başarının rotasını çizecek önemli bir platform olacak. Zirvenin amacı, savunma sanayiinde insan kaynakları alanında yeni bir dönemin başlangıcını yapmak ve sektörün en değerli kaynağı olan yetkin insan gücünü daha da güçlendirmek. Savunma sanayiine katkı sağlayan uzmanların rehberliğinde, sektördeki sürdürülebilir başarının temelleri bu zirvede atılacak.

Zirvenin, önümüzdeki yıllarda gelenekselleşmesi planlanıyor ve Türk savunma sanayiinin insan kaynakları yönetiminde bir dönüm noktası olacağı öngörülüyor. Savunma sanayii ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkinliklerin geliştirilmesine yönelik önemli tartışmalar ve eğitimler bu zirvede ele alınacak.

SAVUNMA SANAYİİ AKADEMİSİ

2017 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde kurulan Savunma Sanayii Akademisi (SSA), ülkemizin savunma sanayii ekosisteminde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla faaliyet gösteriyor.

Halihazırda ODTÜ-Teknokent yerleşkesinde faaliyetlerini sürdüren SSA, savunma sanayii alanında yetişmiş, yetkin insan gücünün artırılması için eğitim ve teknoloji programları geliştiriyor ve uyguluyor.

SSA’nın temel misyonu, savunma sanayii sektörüne yönelik uzmanlık ve yetkinliklerin artırılması. Bu doğrultuda, SSA, profesyonel eğitim ve gelişim programları oluşturarak iki ana odak grup üzerinde çalışmalarını sürdürüyor:

Gençler: Üniversite öğrencileri ve azami iki yıl deneyime sahip mezunlar, SSA’nın odaklandığı ilk grup olarak öne çıkıyor. Savunma sanayii sektörüne henüz girmemiş veya girmiş olsa da yeterli tecrübeye sahip olmayan bu genç kitle, Vizyoner Genç (VG) adı verilen bir platform üzerinden destekleniyor. Bu platform, gençlerin savunma sanayiine entegrasyonunu hızlandırmak ve onlara sektörle ilgili derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır.

Uzmanlık Bazlı Eğitim: SSA, savunma sanayii ekosisteminde yer alan profesyonellere yönelik, rol ve uzmanlık bazlı yetkinliklerin artırılması için özel olarak tasarlanmış eğitim programları sunmaktadır. Bu programlar, sektördeki bilgi birikimini artırmayı ve uzmanların kariyerlerini daha ileri bir seviyeye taşımayı hedeflemektedir.

Muhabir: Fatma Doğanay