Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaf ve sanatkarların kredi imkanlarını genişleten yeni düzenlemeleri duyurdu. Kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla sağlanan esnaf kredilerinin vadelerinde değişiklik yapıldığını belirten Bakan Bolat, bu kapsamda vadelerin esnek hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Bolat, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Kredi kefalet kooperatifleri vasıtasıyla verilen esnaf kredilerinin vadesi 3 aydı. Artık bunu esnafımızın talebine göre 6 aya kadar uzatıyoruz. Böylece ödeme planlarında kolaylık sağlıyoruz."

Asgari ücretle İstanbul'da yaşanır mı? Kiranın yettiği sayılı ilçe kaldı! Asgari ücretle İstanbul'da yaşanır mı? Kiranın yettiği sayılı ilçe kaldı!

Bakanlık tarafından alınan bu karar, esnafın mali yüklerini hafifletmeyi ve finansmana erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Yeni düzenlemelerle birlikte esnaf kredilerinde uygulanacak diğer kolaylıkların da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

5 MÜJDELİ HABER GELDİ

Bolat, söz konusu kesimlere yönelik 5 müjdeli haberleri olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Birincisi, kredi kefalet kooperatifleri vasıtasıyla verilen esnaf kredilerinin vadesi 3 aydı. Bunu isteğe bağlı olarak 6 aya kadar uzatıyoruz. İkincisi, toplam kredi geri ödemesi 36 aya indirilmişti. Esnafın toplam kredi geri ödemesini 36 aydan 48 aya genişleterek, 3 yıldan 4 yıla çıkarıyoruz. Üçüncüsü, kredi verilirken NACE'ler bazında kısıtlama uygulanıyordu. Bunun üzerine tekrar çalışma yapılacak. Krediler, daha fazla NACE'yi kapsayacak şekilde verilecek. Dördüncüsü, ahi vakfı kurulmasına ilişkin çalışma yapılıyor. Bu çalışmaları AK Parti Kırşehir Milletvekilimiz Necmettin Erkan TBMM'de yürütüyor. Beşincisi, esnafın kredi alabilmesi için daha önce başlangıç süresinden itibaren 6 ay gerekiyordu. Bu süreyi 3 aya düşürüyoruz."

Tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz

Öte yandan Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da şunları söyledi:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını çözme, talep ve beklentilerine karşılık verme, finansal alanda teşvik, hibe ve kredilerle güçlü altyapıların oluşmasına katkı sağlama noktasında tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ediyor, hayata geçirdiğimiz yeni strateji ve eylem planlarıyla gelecek vizyonumuzu şekillendirmeye odaklanıyoruz. Bugün GSYH'si 1 trilyon 202 milyar dolar seviyesine ulaşmış, 17 çeyrektir ekonomik büyümesini kesintisiz sürdüren, büyümede mal ve hizmetler ihracatı katkısını artıran Türkiye, esnaf ve sanatkarlarıyla birlikte üretmeye ve küresel alandaki rekabet gücünü artırmaya devam edecektir."

Kaynak: Haber Merkezi