Bu kapsamda Bursa, Sivas, Konya ve Burdur’da açılan mesleki ortaokullar, ortaokul düzeyinde mesleki eğitim alacak öğrenciler için yeni bir fırsat sunuyor.

İNEGÖL'DE 64 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLANGIÇ

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve İnegöl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'ndeki mesleki ortaokulu ziyaret etti. Kaymakam Arslan, Türkiye’deki dört mesleki ortaokuldan birinin İnegöl’de açılmasının, ilçenin sanayi altyapısının güçlü olmasından kaynaklandığını belirtti. Okulun şu an 64 öğrencisi olduğunu ifade eden Arslan, "Mesleki eğitimin küçük yaşlarda başlaması, öğrencilerin yeteneklerini erken keşfetmeleri açısından önemli bir fırsat sunuyor. İlerleyen yıllarda bu okulun daha fazla öğrenci tarafından tercih edileceğini düşünüyoruz" dedi.

İNEGÖL’ÜN GÜÇLÜ MESLEKİ EĞİTİM ALTYAPISI

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, İnegöl Mesleki Eğitim Külliyesi'nin 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldığını hatırlattı. 302 bin metrekarelik alanda kurulu külliye, içerisinde 36 binayı barındırıyor ve 2 bin 500 öğrenciye hizmet veriyor. Külliye içerisinde anaokulundan liseye kadar geniş bir eğitim yelpazesi bulunuyor. Zengin, mesleki ortaokulun, çocukların küçük yaşlardan itibaren mesleki eğitim almalarını sağlayarak gelecekte büyük bir fark yaratacağına inandığını belirtti.

SANAYİYE KATKI SAĞLIYOR

İnegöl’de bulunan Mesleki Eğitim Külliyesi, sadece öğrencilere değil, aynı zamanda sektörel mükemmeliyet merkezi ile sanayiye de katkı sağlıyor. Bu merkezin, Avrupa Birliği ile koordineli olarak hizmet vermeye başladığını ifade eden Zengin, mesleki eğitimin ilçenin sanayi altyapısı için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

ASBÜ ve ODTÜ dijital dönüşümde güç birliği yapmaya hazırlanıyor ASBÜ ve ODTÜ dijital dönüşümde güç birliği yapmaya hazırlanıyor

Kaynak: İHA