Uğur Mumcu, 1993 yılında öldürüldüğü Karlı sokakta anıldı. Kaleme aldığı araştırma dosyaları, röportajlar ve kitaplarla sayısız insanın hayatına dokunan Mumcu, gazeteciliğiyle dönemin siyasi ve toplumsal yapısını sorgulamış ve pek çok konuyu gündeme taşımıştır. 40’tan fazla kitabı bulunan Uğur Mumcu, bugün dahi geniş bir okur kitlesine hitap etmekte ve eserleri güncelliğini korumaktadır.
Mumcu’nun “Rabıta”, “Kürt Dosyası”, “Papa-Mafya-Ağca” gibi kitapları, hala bugünün toplumsal ve siyasal olayları ile örtüşen temalar taşımaktadır. En bilinen eserlerinden biri olan “Sakıncalı Piyade” ise geçtiğimiz dönemde Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlanarak, Mumcu’nun yaşamını anlatan önemli bir gösterim halini almıştır.
Uğur Mumcu Ankara'da etkinliklerle anıldı
Uğur Mumcu'nun anısını yaşatmak için Çankaya Belediyesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) iş birliğiyle anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinlik, Ankara'da saat 12.15'te “Uğur Mumcu İçin Söylüyoruz” başlıklı dinletiyle başladı. Mustafa Özarslan ve Grup Çığ tarafından seslendirilen türküler, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Akşam saatlerine doğru ise etkinlikler, Cebeci Asri Mezarlığı'nda yer alan Uğur Mumcu'nun anıt mezarı ziyaret edilerek devam etti. Saat 16.00’da ise Cumhuriyet Gazetesi binasında, Gürsel Gökçe’nin fotoğraflarından oluşan “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” sergisi açıldı.
Bu yıl 32. Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde, Türkiye'nin aydınları anılmaya devam ediyor. Mumcu’nun da aralarında yer aldığı değerli isimlerin mücadeleler ve yaşamları, 31 Ocak’a kadar Ankara'da çeşitli mekanlarda düzenlenecek etkinliklerle anılacak.