Gürler Şirketler Grubu’nun kurucusu ve aynı zamanda Tire Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı olan Kosat Gürler, İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak, şirketlerinin mali durumunu yeniden yapılandırmak amacıyla konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, Gürler’in talebini kabul ederek, Gürsüt Besicilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Gürtepe Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, Progıda Süt Mamülleri ve Pazarlama Anonim Şirketi için 31 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere geçici mühlet kararı aldı.

Bağımsız Denetçilerden Oluşan Komite İnceleme Yapacak

Mahkeme, konkordatonun başarıyla sonuçlanıp sonuçlanmayacağını belirlemek amacıyla, şirketlere ve Kosat Gürler’e bağımsız denetçilerden oluşan bir heyet atadı. Bu heyet, Gürsüt’ün mali durumunu ayrıntılı bir şekilde inceleyerek, şirketin mevcut borçlarını ödeme ve işlerini sürdürebilme kapasitesini değerlendirecek. Geçici konkordato komiserlerinden oluşan inceleme heyetinde, Akademisyen Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Prof. Dr. Ali Fatih Dalkılıç, Hukukçu Gülay Aydın ve Gıda Yüksek Mühendisi Bengi Avun Hasırcı yer alıyor.

Ankara Yüzüncüyıl Pazarı’nda Fiyatlar Cep Yakıyor: Vatandaş Dertli Ankara Yüzüncüyıl Pazarı’nda Fiyatlar Cep Yakıyor: Vatandaş Dertli

Gürler Grup: Bin 800 Kişiye İstihdam Sağlıyordu

Gürler Grup, sektördeki en köklü şirketlerden biri olup, bin 800 kişiye istihdam sağlıyordu. Şirket, özellikle çökelek üretimi ve peynir çeşitleri ile tanınırken, Türkiye'nin pek çok zincir marketinde ürünlerini satıyordu.

Tarım Bakanlığı'nın Tağşiş Listesi ve Tepkiler

Gürsüt Besicilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., son dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan taklit ve tağşiş ürünleri listesine dahil olmuştu. 2 Ekim’de yayımlanan listede, "Gürsüt Tam Yağlı Olgunlaştırılmış Tulum Peyniri - 450 gram" ürününde yağ oranının olması gerekenden düşük çıktığı belirtilmişti. 

Kosat Gürler, Tarım Bakanlığı'na itiraz ederek, "Büyükbaş hayvanların sütündeki yağ ve protein oranı mevsimsel olarak değişir. Yaz aylarında süt, kışa göre daha düşük yağ ve protein içerir. Bu da süt ürünlerinin yağ oranındaki değişime yol açar. Ancak bu durum, tağşiş olarak kabul edilmemelidir" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Gürler, "İneğin memesinden ne çıkarsa onu peynir yapıyoruz" diyerek, üretimdeki bu değişimlerin doğal olduğunu savunmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi