Hatay'da uzun yıllardır sarraflık yapan Güney, tüketicilerin düşük fiyatlı altınlara aldanarak mağdur olabileceğini belirtti ve fiziki satış noktası bulunan firmaların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Sahte Altın ve Eksik Gramaj Tehlikesi
Ahmet Güney, altının uluslararası standartlarda bir değeri olduğunu vurgulayarak, internetten yapılan alışverişlerde sahte veya ayarı düşük altınlarla karşılaşılabileceğini ifade etti. "Altın, her yerde geçerliliği olan bir madendir. Dolayısıyla değerinin çok altında sunulan altınlar genellikle sorunludur. Ucuza altın aldığınızı düşünürken, sahte ya da gramajı düşük ürünlerle karşılaşabilirsiniz," diye konuştu.
Fiziki Mağazası Olan Firmalar Tercih Edilmeli
İnternetten altın alışverişinde güvenilir firmaların seçilmesi gerektiğini vurgulayan Güney, "İnternet alışverişlerinde, özellikle altın gibi değerli ürünlerde, satıcının fiziki bir mağazaya sahip olup olmadığını kontrol etmek çok önemli. Olası sorunlarda, aldığınız ürünü iade edebileceğiniz ya da sorunlarınızı iletebileceğiniz bir adres olmalı," dedi. Bu sayede tüketicilerin dolandırıcılık riskine karşı daha güvenli bir alışveriş yapabileceğini belirtti.
Ucuza Altın Alma Yanılgısı
Güney, düşük fiyatlı altın fırsatlarına dikkat edilmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:
"Söz konusu ürünü diğer internet sitelerinden de süzdükten sonra çok daha hesaplı bir şekilde bulduk, aldık ve geldik diyorlar. Fakat karşılarına çıkan manzara o kadar şaşırtıcı ki ya altın olmuyor, ya da ayarıyla oynanmış oluyor veya hatta gramajıyla oynanmış oluyor. Bu da kişinin avantajlı ticaret yaptığının belirtisi değil, bilakis zarara uğradığının belirtisidir"
Bilinçli Alışveriş Önerisi
Tüketicilere, internetten altın alırken satıcının güvenilirliğini araştırmaları ve mümkünse fiziki mağazası olan firmaları tercih etmeleri gerektiğini tavsiye eden Güney, sadece fiyat cazibesine kapılmadan, alınan ürünün kalitesini ve satıcının güvenilirliğini sorgulamanın büyük önem taşıdığını belirtti.