VPN'i, bir noktadan başka bir noktaya "ışınlanmak" olarak tanımlayan Topuzoğlu, VPN sayesinde kullanıcıların farklı bir ülkedeymiş gibi internete bağlanabildiğini söyledi. Ancak bu durumun hem avantajları hem de ciddi riskleri olduğunu ifade etti. Gizlilik sağlama ve yasaklı sitelere erişim gibi faydalarına rağmen, VPN kullanımında tüm işlemlerin bilmediğiniz bir sunucu üzerinden yapıldığını ve bu nedenle kişisel bilgilerin o sunucuyla paylaşıldığını hatırlattı.
Topuzoğlu, VPN'in IP adresini değiştirdiği için siber suçların izlenmesini zorlaştırabileceğini, bu nedenle de suçlular tarafından tercih edildiğini belirtti. Ayrıca, VPN kullanımı sırasında farklı bir cihazın tercih edilmesinin, olası riskleri azaltmak için bir çözüm olabileceğini önerdi.
VPN'in Suç Oranlarına Etkisi Topuzoğlu, VPN kullanımının suç oranlarını artırdığını belirterek, IP adresi değişikliği nedeniyle kullanıcıların bulunmasının zorlaştığını ifade etti. VPN ile bağlanan kişinin IP adresi başka bir ülkede göründüğünde, bu durumun suçlular için bir avantaj yarattığını söyledi. Normalde kullanıcıların hangi şehirde olduğunu tespit etmek mümkünken, VPN kullanımıyla birlikte bu tespitin çok daha zor hale geldiğini vurguladı. Bu sebeple VPN’in, suç oranlarını artırabilecek bir faktör olduğuna dikkat çekti.