Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yangının başlamasıyla birlikte, bölgeye orman, itfaiye, ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına destek amacıyla 2 yangın söndürme helikopteri de gönderildi.

Kızılcahamam'daki otluk alanda başlayan yangın, öğle saatlerinde alevlenerek Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangının henüz bilinmeyen bir nedenle başladığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter yönlendirildi. Ekipler, hem havadan hem de karadan yangının yayılmasını önlemeye çalışıyor. Yangının Gerede ilçesinin Demirler Köyü'ne sıçraması üzerine köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Ekiplerin, yangının daha fazla alana yayılmasını önlemek için sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor.

Bolu Valiliği, yangının Gerede'ye sıçraması üzerine bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, “Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler Köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi