3. Uluslararası Gran Fondo Başkent: Amatör Yol Bisiklet Yarışı Ankara'da

Ankara'da, pedal çevirmeyi sevenlerin heyecanla beklediği Uluslararası Gran Fondo başlıyor. Türkiye’nin en büyük amatör yol bisikleti yarışmalarından biri olan bu etkinlik, 25 Ağustos Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek. 34 ülke ve 46 şehirden yaklaşık 1500 sporcu bu prestijli yarışta yer alacak.

Yarışın Organizasyonu ve Parkurlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen bu büyük organizasyon, Bilkent Center’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Granfondo serisinin 3. etabı olarak düzenlenen bu yarış, kısa ve uzun olmak üzere iki parkurdan oluşacak ve binlerce sporcu pedal çevirecek.

Sağlıklı Yaşam ve Sürdürülebilirlik Vurgusu

Bu büyük yarış, bisiklet sporunu yerel ve küresel ölçekte geliştirmekle kalmayıp, karbon salınımının azaltılması, spor turizmi ve sağlıklı yaşam konularında da farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Etkinlik, Başkent Ankara’nın turistik alanlarını tanıtarak heyecan dolu anlara sahne olacak. Ayrıca, yarışın başlangıcının Ankara protokolü tarafından verilmesi bekleniyor.

Ankara’nın Spor Turizmindeki Rolü

34 ülkeden ve Türkiye’nin 46 şehrinden yaklaşık 1500 sporcunun katılacağı bu etkinlik, Başkent'in spor turizminde etkin bir pay almasına olanak sağlayacak. Spor turizmi, dünya genelinde yüz milyarlarca dolarlık bir pazar payına sahip ve bu tür büyük organizasyonlar, Ankara'nın tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlaması hedefleniyor.

Yarış Nedeniyle Trafiğe Kapalı Olacak Yollar

25 Ağustos Pazar günü Etkinlik sırasında Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak. 25 Ağustos Pazar günü Ankara'daki Kapalı yollar şunlardır:

  1. Bilkent Center 1597. Cadde
  2. Bilkent 2 Kavşağı
  3. Angora Bulvarı
  4. Sakıp Sabancı Bulvarı
  5. Anadolu Bulvarı
  6. 1071 Malazgirt Bulvarı
  7. Çetin Emeç Bulvarı
  8. Simon Bolivar Cadde
  9. Turan Güneş Bulvarı
  10. İncek Şehit Savcı M. Selim Kiraz Bulvarı
  11. Bağlar Caddesi
  12. Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı
  13. Seyfi Saltoğlu Bulvarı
  14. Angora Bulvarı
  15. Turgut Özal Bulvarı
  16. Tulumtaş Mahallesi yolları
  17. Halaçlı Mahallesi yolları
  18. Koparan Mahallesi yolları
Kaynak: Haber Merkezi