Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu yönündeki iddiaların ardından kamuoyunu bilgilendirme gereği doğduğu belirtildi.

Maymun Çiçeği İddialarına Resmi Yanıt

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara'daki sağlık tesislerinde maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan hastaların bulunmadığını vurguladı. Açıklamada, bu tür iddiaların gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgiler olduğu ifade edildi.

Şeffaf Bilgilendirme ve Kamuoyuna Çağrı

Müdürlük, maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmelerin, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve düzenli olarak yapıldığını belirtti. Vatandaşların resmi açıklamaları dikkate alarak, söylentilere itibar etmemeleri gerektiğine dikkat çekildi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bu açıklamaların, kamuoyunun doğru bilgilere ulaşmasını sağlamak ve panik ortamı yaratılmasını önlemek amacıyla yayınlandığını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi