Adı pek çok karanlık olayla anılan Veli Küçük'ün kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki, Veli Küçük kimdir? İşte detaylar....

Veli Küçük Nereli?

Adı birçok karanlık olayla anılan Veli Küçük, 9 Mayıs 1944'te Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Türkmen köyünde doğdu. Askeri kariyerine çeşitli illerde devam eden Küçük, Edirne, Van, Eskişehir, Ağrı, Kocaeli ve Hatay'da İl Jandarma Alay Komutanlıkları görevlerinde bulundu.

Veli Küçük Gerçekleri

Veli Küçük JİTEM

1996 yılında generalliğe yükselen Veli Küçük, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nın kuruluşunu tamamlayarak bu görevde iki yıl kaldı. Çanakkale Tugay Komutanlığı görevindeyken tugayı Bilecik iline naklettirdi ve 2000 yılında tuğgeneral rütbesiyle emekli oldu.

Veli Küçük Kimdir Ne Iş Yapar

Veli Küçük Abdullah Çatlı

Veli Küçük'ün ismi, Susurluk Davası ile ilk kez geniş kitleler tarafından duyuldu. Abdullah Çatlı'nın ölmeden önce son olarak Veli Küçük ile telefonla görüştüğü tespit edildi. TBMM Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Küçük'ün komisyona ifade vermesine gerek olmadığına karar verdiğini bildirdi.

Veli Küçük Abdullah Çatlı

Bu dönemde, davanın önemli isimlerinden Mahmut Yıldırım'ın (kod adı Yeşil) cep telefonunun Veli Küçük adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Veli Küçük Hain mi?

Veli Küçük'ün adı, Ermenistan'a yönelik kontrgerilla faaliyetleri ile de anılmaktadır. Kızılelma Koalisyonu'nun mimarlarından biri olarak bilinir. Hrant Dink'in 301. maddeden yargılanmasında önemli bir rol oynayan Kemal Kerinçsiz ile sık sık görüntülendi. Dink'in avukatı Erdal Doğan, Küçük'ün Dink'i telefonla tehdit ettiğini iddia etti.

Veli Küçük Şu An Ne Yapıyor

Üzeyir Garih cinayetinde de Küçük'ün adı geçmiştir. Ayrıca, Finansbank'ın da dahil olduğu Fiba Holding'e bağlı Endi market firmasında yönetim kurulu üyeliği yapan Veli Küçük'ün, Finansbank'ın Yunan Kilisesi'nin bankasına satışı konusunda Hüsnü Özyeğin'e yardımcı olduğu ileri sürülmüştür.

Veli Küçük Kimdir Nerelidir

Veli Küçük Kurtlar Vadisi

Ergenekon Davası ve Veli Küçük Veli Küçük, 22 Ocak 2008'de Ergenekon örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alındı ve 26 Ocak'ta "halkı isyana tahrik" suçundan tutuklandı. Ergenekon davasında, silahlı terör örgütü kurma, yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, zorla hükümeti devirmeye teşebbüs, kasten öldürmeye azmettirme, patlayıcı madde kullanmaya azmettirme gibi suçlardan yargılanmaktadır. Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 239 yıldan 524 yıla kadar hapis cezası istenmiştir.

Veli Küçük Hastalığı

Veli Küçük Yaşıyor mu, Nerede?

Veli Küçük'ün Günümüzdeki Durumu Veli Küçük şu anda cezaevinde bulunmakta ve Ergenekon davası kapsamında yargılanmaya devam etmektedir. Dava süreci ve olası cezalarla ilgili gelişmeler hala sürmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi