Malezya’nın Ankara Büyükelçisi Sazali Bin Mustafa Kamal, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Bakkaloğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör, Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Merthan Dündar, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlis Dr. Ömer Faruk Çıngır’ın da yer aldığı görüşmede, Ankara Üniversitesi ile Malezya’nın önde gelen üniversiteleri arasında iş birliği yapılabilecek konular üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Büyükelçi Kamal, Türkiye ile Malezya arasında son yıllarda artan ilişkilere dikkat çekerek, “İki ülke arasındaki ilişkilerde bir basamaktan diğer bir basamağa başarıyla geçtik. Şu andan itibaren de bir sonraki basamağın eğitim alanında olmasını diliyorum” dedi.
Görüşmenin ortak amacının, iki ülke arasında eğitim alanındaki ilişkileri geliştirmek olduğunu vurgulayan Kamal, Malezya’daki üniversitelerin özellikle yapay zekâ, yenilenebilir enerji, biyoteknoloji ve sosyal bilimler alanlarında iş birliği yapmak ve bu iş birliklerini ilerletmek istediklerini kaydetti.
26 ALANDA ORTAK İŞBİRLİĞİ
Malezya’dan Sultan Zeynel Abidin Üniversitesi ile İslami Bilimler Üniversitesinin Ankara Üniversitesi ile iş birliği yapmak istediğini ve bu iki üniversitenin Ankara Üniversitesi ile iş birliği yapabileceği 26 ortak alan bulunduğunu da belirten Kamal, “Ankara Üniversitesinin bu tür iş birliklerine açık olduğunu ve alt yapısının da var olduğunu biliyoruz. Bu toplantı da Ankara Üniversitesi ve Malezya üniversiteleri arasında yapılacak iş birliklerinin başlangıcıdır” diye konuştu.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünvar ise, coğrafi olarak uzak olmalarına karşın Malezya ile Türkiye arasında bir gönül yakınlığı bulunduğunu ifade etti.
Ankara Üniversitesi ile Sultan Zeynel Abidin Üniversitesinin pek çok yönden birbirine benzediğini aktaran Ünüvar, her iki üniversiteyle de ortak çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.
Bu üniversitelerin yetkilileriyle, her iki ülkenin büyükelçilerinin de katıldığı bir çevrim içi protokol imza töreni düzenleyebileceklerini kaydeden Ünüvar, “Sayın büyükelçinin bahsettiği alanlarla ilgili hocalarımızı da davet ederiz. Onlar hemen birbirleriyle temasa geçerler. Çünkü imzalanan metinlerin bir an önce hayata geçmesinde fayda var” dedi.