Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği kongre, 8-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında Tokat’ta gerçekleştirilecek.
ANKARA'DAN ÖNEMLİ KATILIM
Kongre, Türkiye’nin köklü üniversiteleriyle birlikte 7 farklı ülkeden 10 üniversitenin ortak çalışmasıyla hayata geçiriliyor. Özellikle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, kongrede etkin bir paydaş olarak yer alıyor. Ayrıca Azerbaycan, Kazakistan, Uganda, Ukrayna, Mali ve Litvanya gibi ülkelerden seçkin üniversiteler ve kurumlar da organizasyona katkı sağlıyor. Bu akademik birliktelik, disiplinler arası iş birliklerinin gelişmesine zemin hazırlıyor.
KONGREDE NELER ELE ALINCAK?
ULIC-2025, iktisat, işletme, kamu yönetimi, finans, ekonometri, siyaset bilimi gibi sosyal bilimlerin geniş yelpazesinde üretilmiş akademik çalışmalara ev sahipliği yapacak. Kongre süresince, bilimsel bildirilerin sunulacağı akademik oturumların yanı sıra, alanında uzman isimlerin katılacağı panellerle güncel ekonomik ve idari sorunlar masaya yatırılacak.
HEM YÜZ YÜZE HEM ÇEVRİMİÇİ KATILIM
Türkiye’den katılımcılar için yüz yüze katılım öngörülürken, yurt dışından gelecek katılımcılar hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak kongreye dahil olabilecek. Yurt dışından çevrim içi katılım sağlayacak akademisyenler için katılım ücretsiz olacak. Bu sayede, Ankara’daki ve diğer şehirlerdeki bilim insanları uluslararası akademik toplulukla kolaylıkla etkileşim kurabilecek.
Kongrede sunulmak üzere hazırlanacak bildiri özetleri gönderildi. Kabul edilen bildiriler, ISBN numaralı özet ve tam metin kitaplarında yayımlanacak. Ayrıca seçilen bildiriler, kongreye bağlı uluslararası hakemli dergilerde yayınlanma şansına sahip olacak. Bu durum, özellikle akademik yayın üretmek isteyen genç araştırmacılar için önemli bir fırsat sunuyor.
AKADEMİK GÜCÜ TEMSİL AÇISINDAN ÖNEMLİ
Ankara merkezli üniversitelerin de aktif biçimde yer aldığı ULIC-2025, Türkiye’nin akademik gücünü uluslararası arenada temsil etme açısından önemli bir rol üstleniyor. Kongre, hem bireysel hem de kurumsal düzeyde bilgi paylaşımı, bilimsel iş birliği ve yeni araştırma alanları oluşturma noktasında büyük katkı sağlamayı hedefliyor.