Yarından itibaren Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, sağanak yağışların Ankara'nın doğu bölgelerinde etkili olacağını, ancak Cuma günü yağış beklentisinin bulunmadığını belirtti. Ankara'daki sıcaklıkların 3 gün boyunca 25-26 derece arasında seyredeceği ifade edildi.

Karadeniz ve İç Anadolu'da Yağışlar Devam Edecek

Karadeniz Bölgesi, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günü bu bölgelerde yağışlar kuvvetli olabilirken, Cuma günü ise yağışların etkisi devam edecek.

Perşembe günü Doğu Karadeniz kıyılarında, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, Artvin, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Macit, vatandaşları sel ve su taşkınları konusunda uyardı. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyrettiği, bazı bölgelerde ise mevsim normallerinin altında olacağı belirtildi.

İstanbul'da yarın ve Cuma günü genel olarak gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Perşembe günü doğu bölgelerde etkili olacak. İstanbul'da sıcaklıkların 3 gün boyunca 25-26 derece civarında seyredeceği ifade edildi.

İzmir'de ise yağış beklenmiyor. İzmir'deki sıcaklıkların 29-30 derece arasında olacağı bildirildi.

Ankara'daki vatandaşların şemsiyelerini yanlarına almayı unutmamaları öneriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi