Ankara'da Samet Aygar'ı Öldüren 11 Zanlı Tutuklandı

Ankara'nın Mamak ilçesinde, husumetli olduğu grup tarafından otomobille kovalanan Samet Aygar'ın tabancayla öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Olayda, Aygar'ın yanı sıra arkadaşının da darbedildiği belirtildi. Soruşturma kapsamında 11 zanlı tutuklandı.

Mamak'ın Türközü Mahallesi'nde, E.G., M.G., E.G. ve yanındaki grup, husumetli oldukları ve tehdit ettikleri Samet Aygar (22) ve arkadaşı A.N.D.'nin önünü kesti. Aygar ve A.N.D. kaçmaya çalışırken, saldırganlardan 3’ü otomobille peşlerine düştü. Saldırganlar, otomobille kovaladıkları Samet Aygar'ı tabancayla vurarak öldürdü ve A.N.D.'yi de darbetti. Zanlılar olay sonrası kaçtı.

11 Şüpheli Yakalandı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Kamera görüntülerini inceleyen ekipler, saldırganların kullandığı aracın Çorum'a gittiğini tespit etti. Kimlikleri belirlenen C.P.G., F.K., E.A., B.Y., E.G., M.Y., M.G., E.G. ve suça sürüklenen çocuklar D.C.G. ve B.K. gözaltına alındı. Ayrıca, olayla ilgisi olduğu tespit edilen suça sürüklenen çocuk F.T. de Mamak'ta yakalandı. Yapılan aramalarda, 9 ayrı adreste 1 tabanca, 58 mermi ve 1 havalı tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin dedesi olan D.G. hakkında, şüphelileri sakladığı ve polise yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle işlem başlatıldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi