Müze, haftanın yedi günü 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaretçilerini kabul ediyor ve profesyonel rehberlik hizmeti sunuyor. Müzede, Osmanlı İmparatorluğu'nun tarım ve üretim alanındaki katkılarıyla 1898'de inşa edilen ve 127 yıl boyunca çeşitli görevler üstlenmiş tarihi bir bina bulunuyor.

İki katlı müzenin birinci katında Ankara'nın tarihi, Selçuklu ve Osmanlı dönemleri ile Ahiler dönemi hakkında bilgiler yer alırken, ikinci katta ise Kurtuluş Savaşı'nın ve Cumhuriyet'in ilk yıllarının önemli olaylarına dair detaylı anlatımlar bulunuyor. Ziyaretçiler, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinden 30 Ağustos Zaferi'ne kadar olan süreçteki kahramanlık öykülerine tanıklık ediyor.

A W390743 04

MÜZEDE SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, müzenin sadece tarihi bir mekan olmanın ötesine geçerek, sosyal ve kültürel etkinliklerin merkezi haline geldiğini belirtti. Özarslan, "Milli Mücadele Müzesi, birçok önemli akademik ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptı. Prof. Dr. Celâl Şengör ve Halide Edip Adıvar'ın torunu Ahmet Ömer Sayar gibi önemli isimlerle yapılan söyleşiler, müzemizin popülerliğini arttırdı. Ayrıca, Türkiye Kültür Yolu Festivali gibi etkinliklerin önemli uğrak noktalarından biri oldu. Okul gezileri, kitap okuma etkinlikleri ve çeşitli kültürel faaliyetlerle genç nesillere Milli Mücadele ruhunu aşılamaya devam ediyoruz" dedi.

Başkent'te hızır cemleri başladı Başkent'te hızır cemleri başladı

A W390743 03

"MİLLİ MÜCADELE RUHUNU HİSSETMEK İSTEYEN HERKES ZİYARET ETMELİ”

Ziyaretçilere, Milli Mücadele'nin önemli anlarını anlatan özel rehberlik hizmetleri sunan müze, aynı zamanda eğitim kurumları tarafından sıkça tercih edilen bir gezi noktası olmayı sürdürüyor. Başkan Özarslan, "Milli Mücadele ruhunu hissetmek isteyen herkesin müzemizi ziyaret etmesini tavsiye ediyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA