ATO, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Siyasi Danışmanlar Derneği ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle gerçekleştirilen proje, elektrikli ve hibrit araç bakımına yönelik nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefliyor. Projenin kapanış etkinliği, ATO Duatepe Salonu’nda düzenlendi.
Baran, konuşmasında iklim değişikliği ve teknolojik ilerlemelerin otomotiv sektörünü büyük bir dönüşüme zorladığını ifade etti. Elektrikli araçların yaygınlaşmasının çevresel etkileri azaltma çabalarının bir sonucu olduğunu belirten Baran, bu dönüşümün nitelikli iş gücü ihtiyacını artırdığını söyledi.
PROJE KAPSAMINDA NELER VAR?
Proje kapsamında, 18-35 yaş aralığında otomotiv sektöründe faaliyet gösteren 50 kişiye özel eğitimler verildi. Eğitim programı, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde teorik, OSTİM Teknik Üniversitesi'nde simülasyon ve sanayi alanında uygulamalı çalışmalardan oluştu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler, "Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar Seviye-1" belgesi almaya hak kazandı.
Baran, eğitimlerin sektördeki iş gücü boşluğunu dolduracağını ve trafikte can ve mal güvenliği açısından da önemli bir fark yaratacağını belirtti.
ELEKTRİKLİ ARAÇLARA TALEP ARTTI
Baran, dünyada elektrikli araç talebinin hızla yükseldiğini belirterek, 2022 yılında 14 milyon olan küresel satışların, 2023 sonunda 17 milyonu aşmasının beklendiğini söyledi. Türkiye’de de bu alana olan ilginin artış gösterdiğini ifade eden Baran, “2019’da sadece bin 176 olan elektrikli araç sayısı, 2023 itibarıyla 80 bini geçti. Bu yılın Ekim ayında ise bu sayının 155 bine ulaştığı belirtiliyor” dedi.
Kapanış etkinliği kapsamında, eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri törenle sunuldu.