Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) desteğiyle Eticaret Merkezi AŞ tarafından organize edilen "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" etkinliği, başkent Ankara’da büyük bir katılımla gerçekleşti. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen etkinliğin ana başlıkları "e-Ticaret ve e-İhracat" olurken, özel tema olarak "Yapay Zeka" belirlendi.

Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilen etkinlikte, teknoloji dünyasından birçok önemli isim bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, dijital dünyadaki yenilikler ve e-ticaretin geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Teknoloji Buluşmalarında 10. Yıl

Türkiye Teknoloji Buluşmaları Platformu’nun Kurucusu ve Eticaret Merkezi AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Merter Özdemir, açılış konuşmasında etkinliğin 2013 yılında başladığını ve bugüne kadar yaklaşık 150 bin kişiyi bir araya getirdiklerini belirtti. Türkiye’nin en uzun soluklu teknoloji etkinliklerinden biri olarak öne çıkan bu buluşmanın, sektör temsilcilerini her yıl daha geniş kitlelerle buluşturduğunu vurgulayan Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

"İşini dijital tabanlı iş modelleriyle güçlendirmek ve yeni nesil iş modelleriyle yeni bir geleceğe yönelmek isteyenleri buluşmaya devam ediyoruz. Hedefimiz, Türkiye'nin vizyonunu genişleten ve katkı sağlayan sektör temsilcileriyle, Türkiye'nin dört bir yanına giderek, KOBİ'lerimizle bilgi ve başarıları paylaşmak."

Yapay Zeka ve Ticaretin Geleceği Tartışıldı

Etkinlikte dikkat çeken konulardan biri, yapay zeka ve iş dünyasının geleceği üzerine yapılan tartışmalardı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve PttAVM CEO’su Hakan Çevikoğlu, "Yapay Zeka Odağında Yeni Nesil Ticaret" başlıklı panelde konuştu. Çevikoğlu, yapay zekanın iş dünyasında nasıl bir dönüşüm yaratacağına dair önemli açıklamalarda bulundu.

24 Kasım 2024: Karayolları bugün ne durumda? 24 Kasım 2024: Karayolları bugün ne durumda?

Çevikoğlu, yapay zekanın insanların işlerini ellerinden alacağına yönelik endişelere değinerek, "Yapay zeka öncelikle yöneticilerin yerini alacak. Çünkü yapay zeka, yöneticilerden daha hızlı karar alıyor ama alt kademelere doğru gidildiğinde, yapay zekanın bu konuda biraz daha gelişmesi lazım." ifadelerini kullandı.

e-Ticaretin Yükselen Pazarı: Doğu

Dünya genelinde e-ticaret pazarının yarısının Çin'de yoğunlaştığına dikkat çeken Hakan Çevikoğlu, Türkiye’nin bu alanda daha büyük adımlar atması gerektiğini vurguladı. Çevikoğlu, her dört paketten birinin dünya genelinde yurtdışına satıldığını belirtirken, Türkiye’de ise bu oranın her 20 paketten biri olduğunu ve bu alanda büyük bir potansiyel olduğunu dile getirdi.

Özellikle Çin ve Hindistan gibi doğu pazarlarının Türk ürünleri için büyük bir fırsat sunduğunu belirten Çevikoğlu, "ABD pazarında Türk firmaları adına rekabet çok, fakat doğu pazarları bu anlamda çok yeni ve potansiyeli de çok yüksek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı