Türkiye’nin en önemli bilim araştırma merkezlerinden biri olan Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM), geleceğim bilim insanlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Bilim Kahramanları Derneği ile Pfizer Türkiye’nin “Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi” kapsamında, 17 lise öğrencisi “UNAM Bilim Atölyesi: Bilimin Işığında Yaratıcı Deneyimler” etkinliğine katıldı.

Dr. Ayça Arslan Ergül ve ekibi ile bir araya gelen öğrenciler, UNAM’ın etkileyici altyapısını keşfetmenin yanı sıra, gram boyama tekniği, bakteri boyama ve mikroskop ile model organizmaları gözlemleme gibi deneyler yapma fırsatını da elde ettiler.

Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM), bilimin geniş kitlelere yayılması, genç nesillerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri ve bilim ile teknolojinin etkileşimli ve erişilebilir olması misyonuyla, ortaokul ve lise öğrencileri için “UNAM Bilim Atölyesi: Bilimin Işığında Yaratıcı Deneyimler” etkinliklerini düzenliyor.

UNAM NEDİR?

Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM), kurucu Yüksek Öğretim Kurumu Bilkent Üniversitesi yerleşkesinde, nitelikli insan kaynağı ile akıl ve bilgiye dayanan yönetimiyle, disiplinler üstü ekosisteminde nanobilim/nanoteknoloji, biyoteknoloji/nanobiyoteknoloji, malzeme bilimi/mühendisliği ve ilgili faaliyet alanlarında, uluslararası düzeyde rekabetçi Ar-Ge projeleri yürütüyor.

Nitelikli bilim, toplumsal fayda ve küresel seviyedeki inovasyon odağı ve “ulusal laboratuvar” kimliği ile rekabetçi Ar-Ge kabiliyetini Türkiye’ye katmak ve uluslararası düzeyde kaliteli bilgi ve katma değeri yüksek teknoloji yaratmak için çalışıyor.

UNAM, akademi ve endüstriden 2.400’ün üzerinde kullanıcıya ulusal bir laboratuvar olarak hizmet veriyor. UNAM, şu ana kadar uluslararası ve ulusal 150’den fazla patent tescili ve 200’den fazla patent başvurusu ile birçok yüksek teknoloji ürününün ticarileşmesine katkı sağlarken, 1.700’den fazla bilimsel atıf indisli ve 300’den fazla Nature indisli dergi makalesinin yayınlanmasını sağladı.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş