Yapılan açıklamada, bu füze denemesinin rutin bir eğitim planının parçası olduğu ve herhangi bir ülkeyi hedef almadığı vurgulandı. Pekin saatiyle sabah 08.44'te gerçekleştirilen denemede, sahte bir savaş başlığı taşıyan füze, önceden belirlenen bölgeye başarıyla ulaştı.

Bölge Ülkelerine Bilgi Verildi

Çin devlet medyası, füze denemesi öncesinde bölgedeki ülkelerin bilgilendirildiğini kaydetti. Ancak füzenin menzili ya da uçuş rotası gibi teknik detaylar hakkında bir açıklama yapılmadı. Bu gelişme, küresel dengeler açısından hassas bir dönemde gerçekleşirken, bazı uzmanlar tarafından ABD ve müttefiklerine yönelik bir uyarı olarak değerlendirildi.

Trump'ın seçim zaferi sonrası Rusya ne dedi? Trump'ın seçim zaferi sonrası Rusya ne dedi?

Nükleer Kapasite Giderek Artıyor

ABD Savunma Bakanlığı tarafından geçen yıl yayımlanan bir rapora göre, Çin’in operasyonel durumda 500'den fazla nükleer savaş başlığı bulunuyor. Bu başlıkların 350'sinin kıtalararası balistik füzelerle uyumlu olduğu belirtiliyor. Çin'in 2030 yılına kadar binin üzerinde nükleer savaş başlığına sahip olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, kıtalararası balistik füzeler için yüzlerce yeni füze silosunun inşa edilmekte olduğu rapor ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı