Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Metin Akyüz, Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Aynı zamanda Etimesgut Belediyespor Kulüp Başkanı olan Akyüz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu kararını duyurdu.

Metin Akyüz'ün İstifa Açıklaması 

Metin Akyüz, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"8 Nisan 2024 tarihinden bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Etimesgut Belediye Başkan Yardımcılığı görevimden işlerimin yoğunluğundan dolayı istifa etmiş bulunmaktayım. Görev sürem içinde birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarıma ve Başkanımız Erdal Beşikçioğlu’na teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Meclis Üyesi ve bulunduğum komisyonlardaki görevlerimle Etimesgut Halkına hizmet etmeye devam edeceğim. Kamuoyuna saygılarımla."

Metin Akyuz Neden Istifa Etti

Görevine Meclis Üyesi Olarak Devam Edecek

Metin Akyüz, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmasına rağmen, Meclis Üyesi olarak görevine devam edeceğini ve komisyonlardaki sorumluluklarını sürdüreceğini belirtti. Akyüz'ün istifası, Etimesgut Belediyesi ve Etimesgut Belediyespor camiasında önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Metin Akyüz kimdir?

Geçmişte Ankaragücü Kulüp Başkanlığı ve Başkanvekilliği görevlerinde bulunan Metin Akyüz, 31 Mart 2024 seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nden Etimesgut Belediye Başkan Adayı olmuştu. CHP'nin Erdal Beşikçioğlu'nu aday göstermesinin ardından Meclis Üyesi adayı gösterilen Metin Akyüz Etimesgut Belediye Meclis Üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilmişti. Erdal Beşikcioğlu'nun mazbatasını alıp göreve başlamasının ardından ise Nisan ayının ikinci haftasından Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Matin Akyüz neden istifa etti?

Nisan 2024'de belediye başkan yardımcısı olan Metin Akyüz'ün 3,5 ay gibi bir sürenin ardından ani istifası Metin Akyüz neden istifa etti sorusunu da beraberinde getirdi. Metin Akyüz açıklamasında istifa sebebi olarak işlerinin yoğunluğunu göstermiş olsa da Erdal Beşikcioğlu ile bazı konularda anlaşamadığı da konuşulmaya başlandı.

İstifa sonrası Metin Akyüz'e sosyal medya hesabından vatandaşlar destek yorumları yazdılar.

Kaynak: Haber Merkezi