AB'nin tespit ettiği zararlı madde, 2-(4-tert-butilbenzil) propionaldehit (BMHCA) olarak biliniyor ve üreme sağlığına zarar verebilecek, cilt hassasiyetine yol açabilecek özellikte.

Eyüp Sabri Tuncer, 2022'den önce üretilen ürünlerin toplatıldığını ve mevcut ürünlerin tamamen güvenli olduğunu duyurdu. Şirket, 1 Mart 2022 tarihinden itibaren Avrupa Birliği’nde bu kimyasalın kozmetik ürünlerde kullanılmasının yasaklandığını vurguladı. Şirket, bu tarihten itibaren ürünlerinde BMHCA içeren formüllerin kullanılmadığını belirtti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1 Mart 2022 itibarıyla, Avrupa Birliği’nde Butylphenyl Methylpropional (Lilial) adlı bileşenin kozmetik ürünlerde piyasaya arzı yasaklanmıştır. Biz de bu düzenlemeye tamamen uyduğumuzu ve ürünlerimizde bu maddeyi kullanmadığımızı belirtmek isteriz. Markamız, bu yasağa uygun olarak formüllerini güncellemiş ve Mart 2022’den önce bu bileşeni içeren ürünlerin satışını durdurmuştur. Şu an piyasada bulunan ürünlerimiz, güvenli ve en yüksek kalitededir."

Şirket, sosyal medyada yayılan yanıltıcı ve eksik bilgilere karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurdu. Yanıltıcı iddialara karşı gerekli görüşmelerin ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Avrupa Birliği, Eyüp Sabri Tuncer’in bazı ürünlerinde yasaklı kimyasal olan 2-(4-tert-butilbenzil) propionaldehit (BMHCA) tespit etmişti. Bu uyarı, tehlikeli gıda dışı ürünler için Hızlı Uyarı Sistemi olan Safety Gate platformunda yayımlanmıştı. Ancak, bu uyarının sadece 2022 Mart’tan önce üretilen ürünlerle ilgili olduğu ve bu tarihten sonra üretilen ürünlerde söz konusu maddenin kullanılmadığı belirtilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi