Yapılan araştırmalarda birçok yetişkin bireyin, kronik böbrek hastalığına sahip olmasına rağmen bunu farkında olmadan yaşadığı kanıtlandı. Bunun nedeninin ise ilk evrelerde gösterdiği semptomları birçok insanın farklı nedenlere bağlaması olduğu görüldü. Fakat hastalığın yalnızca son evreye gelindiğinde, hastalık belirtileri kötüleştiğinde ciddiye alınması geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabiliyor. Dolayısıyla uzmanlar, erken teşhisin hayat kurtaracağının altını çizerek mutlaka bu belirtiler gözlemlendiği an doktora danışılması gerektiği konusunda özellikle uyarıyor...
İşte mutlaka dikkate alınması gereken o belirtiler...
HABERİN DEVAMI VAR>>>
Böbreklerin sağlıklı olmaması durumunda, böbrekler filtre görevini yerine getiremeyecek ve böylece vücuttan atılması gereken zararlı maddeler kanda var olmaya devam edecektir. Bu da uyumayı oldukça zorlaştıran bir durumdur.
*Yapılan araştırmalarda uyku apnesi adı verilen uyku sorununun kronik böbrek hastalarında daha çok görüldüğü saptanmıştır.
DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>
Böbrek hastalığında böbreklerin işlevi azalacağından sodyum tutulumuna neden olacaktır. Bu durum ayak ve ayak bileği şişmesinin kaçınılmaz bir nedenidir.
DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>
Böbrek hastalığının belki de en fark edilebilir semptomlarından biri idrarın köpüklü olmasıdır. Sifonu birden fazla kez çekmenize neden olacak kadar idrarın köpüklü olması, idrarda protein olduğunun göstergesidir. Hastaların bunu 'çırpılmış yumurta görüntüsü' olarak da betimlediği bilinir.
*Bu köpüğe neden olan protein ise aynı yumurtada da bulunan 'albumin' proteinidir.
DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>
Böbreklerde bir işlev azlığı olduğunda kandaki zararlı toksin miktarında artışa neden olur. Bu da bu sorunu yaşayan bireylerde ciddi anlamda yorgunluk, halsizlik ve bir türlü odaklanamama sorunu olarak ortaya çıkar.
*Böbrek hastalığında tüm bu belirtilere neden olan 'anemi' adı verilen kansızlığın da yaşanması olasıdır.
DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>
Gözlerde oluşan ve bir türlü geçmeyen şişliklerin nedeni sağlıklı böbreklerin vücutta tutması gereken fazla proteini, hasta böbreklerin idrara sızdırmasından kaynaklanabilir.
*Hastalığın erken belirtilerinden biri sayılır.
DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>
Böbreklerin sağlıklı olması çok önemlidir. Sağlıklı böbrekler vücudun mineral dengesini sağlarken vücuttaki fazla sıvıyı ve atıkları vücuttan atarlar. Fakat böbrekler bu işlevini yerine getiremediğinde kaşımaktan yara olmuş, kupkuru bir cilt ortaya çıkar. Böyle bir cildin meydana gelmesi genellikle kronik böbrek hastalığıyla beraber görülen kemik hastalığının da habercisi olabilir.
DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>
Her bireyin kendi bünyesinde idrara çıkma sıklığı farklılık gösterir. Fakat böbrek hastalarının kendi normallerinden çok daha fazla idrar çıktıkları görülür. Bunun nedeni, sağlıklı böbreklerin zararlı maddelere filtre görevi gören işlevinin hasta böbreklerde hasar görmesidir. Bu da idrara çıkma dürtüsünü artırarak fazla idrara çıkma ihtiyacına neden olur.