Ruhani 19 Haziran'da hükümeti dönemindeki kabine üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı açıklamalarda Aralık 2020'de onaylanan ve hükümeti nükleer faaliyetleri hızlandırmaya zorlayan yasayı eleştirdi. Yaptığı açıklamada bu yasanın ülkeye kaybettirdiği parayı da açıkladı.
DEVAM ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
19 Haziran'da yapılan toplantıda, İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade'ye yönelik Kasım 2020'de düzenlenen suikastten hemen sonra Meclis'te onaylanan ve nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasını mecbur kılan "Stratejik Eylem Yasası" eleştirildi.
İÇLERİNDEN BİRİSİ CUMHURBAŞKANI ADAYI
Ruhani, İran ile ABD arasında, Avrupa Birliği (AB) aracılığında yapılan nükleer görüşmelere işaret ederek müzakerelerin Nisan 2021'de sonuçlandığını ancak Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nde yalnızca bir kişinin buna karşı çıktığını ve bu kişinin de şu an cumhurbaşkanı adayları içinde olduğunu ifade etti.
Buna karşılık anlaşmanın uygulanmama sebebini açıklayan Ruhani Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nde anlaşmanın yeniden uygulanması yönünde karar alındığını ancak Meclis'in onayladığı yasa nedeniyle anlaşmanın uygulanamadığını da öne sürdü.
Ruhani, bu yüzden ülkenin 300 milyar dolar kaybettiğini söyleyerek, şunları dedi:
"Meclisin stratejik yasası, İran tarihindeki en kötü yasadır. Bundan daha kötü bir yasamız olmadı. Bu, 12. Hükümeti başarısızlığa uğratmak için hazırlanmış bir komplodan başka bir şey değildi."