İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD), Türkiye’nin ve dünyanın farklı köylerinden gelen 110 gazeteciyi Çankırı’da bir araya getirdi. Program kapsamında gazeteciler, Çankırı’daki Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret etti. Bu ziyarette okul müdürü İbrahim Gökmen, okuldaki sanat eserleri ve eğitim alanındaki çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. 

I M G 20250221 W A0039

Gökmen, okulun tarihi ve eğitim imkanları hakkında, “Okulumuzun kurulduğu tarihten bu yana birçok önemli projeye imza attık. Öğrencilerimiz, kendi elleriyle ürettikleri eserlerle okulumuza değer katıyorlar. Ayrıca okulumuzun kültürel birikimi de oldukça zengin. Burada, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz birlikte üretim yaparak sanatı günlük yaşamla bütünleştiriyorlar" şeklinde konuştu.

Çankırı Eğitim-Bir-Sen'den ÇAKÜ Rektörü Harun Çiftçi'ye sert tepki! Çankırı Eğitim-Bir-Sen'den ÇAKÜ Rektörü Harun Çiftçi'ye sert tepki!

I M G 20250221 W A0037

Okulun sanatsal yönlerini tanıtan Gökmen, Okulun içinde bulunan müze, öğretmen ve öğrencilerin yaptığı geri dönüşüm eserleri, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini sergileyebilecekleri alanlar. Okulun şehitler köşesi gibi alanları gazetecilere yerinde anlattı.

Gökmen, Okulun şehitler köşesinde Çankırı'dan şehit olanların resimlerinin yer aldığını ve bazı resimlerin ailelerine ulaştırıldığını belirtti.

I M G 20250221 W A0038

Okulda ayrıca, Türkiye'deki birçok ortaöğretim kurumunda nadiren bulunan bir özellik de mevcut. Bir hayırseverin desteğiyle oluşturulan alanda öğrenciler, cep telefonlarını derse girmeden önce kilitli dolaplara koyuyor. Bu sistem, öğrencilerin dikkatinin dağılmaması ve ailelerin çocuklarını güvenle okuldan alabilmesi için büyük bir kolaylık sağlıyor.

I M G 20250221 W A0042

Okul müdürü İbrahim Gökmen, devletin okulun gelişimi ve eğitimdeki başarısı konusunda sağladığı desteklerin önemine değindi:

"Çankırı Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz, okulumuza büyük destek veriyorlar. Bu desteklerle birlikte, sanatsal projelerimizde kaynakları verimli kullanarak büyük işler başarabiliyoruz. Örneğin, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yapılan ahşap ürünler, eski teknolojiyle yapılmış fotoğraf makineleri ve piyanolar gibi eserler, okulumuzun değerini artıran unsurlar arasında yer alıyor"

I M G 20250221 W A0040

Ayrıca, okulda yapılan eserlerin geri dönüşüm malzemelerinden yapılması, hem çevre bilinci oluşturuyor hem de öğrencilerin yaratıcı düşünmelerini teşvik ediyor. Gökmen, bu tür projelerin okuldaki öğrenciler için çok değerli olduğunu ve başarıyı getirenin sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda el becerileri ve yaratıcılık olduğunu vurguladı.

Kaynak: Cansel Yıldız