Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi bu değeri 4.6 olarak duyurdu.

GÖZLER UZMANLARA ÇEVRİLDİ

Depremin ardından vatandaşlar sosyal medyada tedirginliklerini dile getirirken, uzmanlardan art arda değerlendirmeler geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremle ilgili yaptığı açıklamada halkı rahatlatan ifadeler kullandı.

MSB acı haberi duyurdu: Uzman Çavuş Şükrü Taş şehit oldu! MSB acı haberi duyurdu: Uzman Çavuş Şükrü Taş şehit oldu!

Ahmet Ercan-2

"KAYGILANACAK BİR DURUM YOK"

Prof. Dr. Ercan, sabah saatlerinde yaşanan sarsıntının ardından yaptığı açıklamada, depremin daha önce yaşanan 6.2 büyüklüğündeki Silivri depremiyle ilişkili olabileceğini belirtti. Ercan, "İlginçtir, M6.2 ile Silivri açıklarında başlayan kırılma, Kuzey Anadolu Kırığı boyunca doğuya, Büyükçekmece yönüne doğru uzanıyor. Son olarak 07.19’da Sinanoba açıklarında M4.6 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Bu, Trakya kolunun doğu ucundaki artçı depremlerden biridir ve bölgedeki gerginliğin azaldığını gösteriyor. Beylikdüzü’ne doğru ilerlemesini beklemiyorum. Bu nedenle kaygılanacak bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Yaşanan depremin ardından, olası büyük İstanbul depremiyle ilgili değerlendirmeler de yeniden gündeme geldi. Ercan, bu konuda da açıklamalarda bulundu.

Amet Ercan

"BÜYÜK DEPREM HENÜZ GÖZÜKMÜYOR"

Prof. Dr. Ercan, depremin Trakya-Eskişehir kırığı ile Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kesişim noktasında meydana geldiğini ifade etti. Bu durumun, bölgedeki fayların kırılma ihtimalini ortaya koyduğunu belirten Ercan, "Deprem odağı, iki önemli fay hattının birleştiği noktada yer alıyor. Bu da bölgede önemli bir enerji birikimi olduğunu düşündürüyor. Ancak şu an için M7.2 büyüklüğünde bir depremi tetikleyecek düzeyde bir stres birikiminden söz edemeyiz. Yani büyük deprem için henüz erken. Gerginliğin bu düzeyde kalması, riskin azaldığını gösteriyor. Haydi uğurlusu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi