Bu yıl “Caz Enerjisi” temasıyla organize edilen festival, 30 Kasım'a kadar çeşitli mekanlarda caz tutkunlarını buluşturmaya devam edecek. Etkinlik, cazın dinamik yapısını ve enerjisini farklı platformlarda Ankaralılarla paylaşmayı amaçlıyor.
“Caz Türk Sanatıyla Harmanlanıyor”
Festivalin küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, yaptığı açıklamada, dernek olarak Türk cazını uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini belirtti.
“Bugüne kadar 100'ün üzerinde genç sanatçı yetiştirdik. Bu sanatçılarımız dünyanın dört bir yanında ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı,” diyen Varoğlu, Türk caz müziğinin her geçen gün daha fazla ilgi gördüğüne dikkat çekti.
Varoğlu ayrıca, cazın 21. yüzyılın müziği olarak giderek daha fazla kişiye hitap ettiğini vurgulayarak, “Müzisyenlerimizin artışıyla caz müziği de daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaşıyor” ifadelerini kullandı.
"Ankara'nın Caz Tutkusu Çok Özel"
Festivalin açılış konserini veren ünlü piyanist Kerem Görsev, festivalle olan uzun soluklu bağını hatırlatarak, 28 yıl önce de aynı festivalin açılışında sahne aldığını paylaştı. Görsev, sahnede son albümünden parçalar çalarak dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacağını belirtti.
Caz müziğe olan ilginin her geçen gün artmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Görsev, “Ankara'nın caz dinleyicisi gerçekten çok özel. Burada çalmak her zaman keyifli ve anlamlı,” dedi.
"Caz, Dinleyiciyle Anlam Buluyor"
Kerem Görsev, caz müziğinin bir hikaye anlatma sanatı olduğunu belirterek, “Eğer sahneden dinleyicilere etkileyici bir hikaye sunarsanız ve çaldığınız müziğin derin bir anlamı, felsefesi olursa, dinleyiciler bu müzikle bağ kurar. Konser sonrası eve dönerken hayal dünyaları zenginleşir, farklı caz eserlerini keşfetmek isterler,” sözleriyle cazın büyüsünü anlattı.