Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Sanayi Odası'nda gerçekleşen Toplantıda sanayicilerin sorunlarına kulak verdi.  ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu ve Ankaralı sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda birçok konu masaya yatırıldı. 

Ankara'nın Sanayi Gelişimi İçin Atılacak Adımlar Görüşüldü

Bakan Kurum, toplantıda başkent sanayisinin gelişimine yönelik önemli konuları ele aldı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yeni sanayi alanları, fuar merkezi ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere istihdam ve teknoloji odaklı yatırımları ele aldık. İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aso Seyit Ardıç Murat Kurum

Ankara’da Yeni Sanayi Alanlarına İhtiyaç Var

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Bakan Kurum’un 6 Şubat depremleri sonrası yürüttüğü kentsel dönüşüm faaliyetlerini takdirle karşıladı. Ardıç, ASO'nun Hatay’da kurduğu 300 konteynerlik yaşam merkezini ve depremzedelere sundukları destekleri aktardı. Ayrıca, deprem bölgesindeki sanayi tesislerinin yeniden faaliyete geçmesi için “Tersine Göç” kampanyasını başlattıklarını vurguladı.

Ardıç, son dönemde Marmara Bölgesi'nden Ankara’ya yönelik sanayi arazisi tahsisi taleplerinin arttığını belirtti. Bu kapsamda, Geri Dönüşüm İhtisas OSB kurulmasının gerekliliğine dikkat çekti. “Bakanımız Sayın Murat Kurum’un desteği bizim için çok önemli” diyerek, bu tür yeni sanayi bölgelerinin önemini vurguladı.

Murat Kurum Sanayi Aso

Hedef: Ankara’yı Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Yapmak

ASO, Ankara'nın dış ticaret analizi ve teknolojik boyut raporlarına da değindi. Ardıç, Ankara’nın yüksek teknoloji ihracat oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. Ankara Teknoloji Üssü projesinin detaylarını paylaşarak, “Hedefimiz, ülkemizin başkentini sanayi ve teknolojinin de başkenti yapmak” dedi.

Ardıç, ASO’nun yeşil dönüşüm sürecindeki desteklerine de vurgu yaptı. ASO 2. OSB’nin Türkiye’nin bir numaralı Yeşil OSB Belgesini aldığını hatırlatarak, çevre dostu sanayi politikalarına da değindi.

Kaynak: Haber Merkezi