Ceza Kimdir? Gerçek Adı ne?

Ceza, 31 Aralık 1976 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babası Danyal, annesi Servet Özçalkan’dır. 31 Aralık’ta doğmasına rağmen nüfusa 1 Ocak 1977 olarak kayıt edilmiştir. Ceza Küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenerek kendini bu alanda başarıya taşıdı. Ceza'nın gerçek adı ise Bilgin Özçalkan’dır.

Ceza Eşi Kim

Ceza'nın adı nereden geliyor?

Ceza, atışmalarda rakiplerin ve seyircilerin kendisine cezamız geldi diye seslenmesi sonucu Ceza takma adını kullanmaya başlamıştır. Kullandığı diğer takma adları Rap’in Ceza’sı, Fatalrhymer, Fatalflex’tir.

Ceza'nın gerçek mesleği ne?

Ceza'nın asıl mesleği ise rap müzik değildir. Ceza, Rap müziği yapmaya başladığı ve rap müziğe yöneldiği zamanda eğitim hayatına elektrik teknisyeni olarak devam ettirmekteydi. Fakat rap müziği için teknisyenliği bırakmış ve kendini tamamen yaptığı müziklere adamıştır.

Rapçi Ceza kaç yaşındadır?

Ceza, 31 Aralık 1976 tarihinde doğmuştur. Ebeveynleri Danyal ve Servet çiftidir. Ceza’nın Ayben adında bir kız kardeşi vardır. Ayben rap müziği ve söz yazarlığı yapmaktadır. İlk takma adı Cezadır. Rap’in Ceza’sı, Fatalflex ve Fatalrhymer gibi takma adlarını da kullanmaktadır. 171 cm boyunda ve 70 kilogram ağırlığındadır ve 43 yaşındadır. Oğlak burcudur.

Ceza Evli Mi Eşi Kim

Ceza evli mi?

Rap müzik dünyasının sevilen ismi Ceza'nın Kariyeri dışında özel hayatı, evli olup olmadığı,eşinin kim olduğu, çocuğu, ailesi gibi birçok soru merak ediliyor. Rap dünyasına adını kazıyan Ceza özel hayatıyla ilgili pek konuşmasa da  Kendisi gibi rap müzisyeni ile evli olduğu biliniyor.

Ceza'nın eşi kim?

Ceza'nın eşi raffiti dünyasının önemli isimlerinden biridir. Yıllar önce evlenen çift hem müzik anlamında hem de tarz bakımından birbirine benziyor. Ceza'nın eşi beatmaker olan RokaBeat yani diğer adıyla Elif Özçalkan'dır. Ceza'nın eşi Elif Özçalkan aynı zamanda Türkiye'nin ilk bayan graffiticisi olarak tanınmaktadır. Peki RokaBeat yani Elif Özçalkan kimdir? İşte Ceza'nın eşi RokaBeat Elif Özçalkan hakkında merak edilenler,

Ceza Evli Mi

Elif Özçalkan kimdir?

RokaBeat yani Elif Özçalkan Türk rap müziği ve graffiti dünyasının önemli isimlerinden biridir. 1981 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. RokaBeat, hip-hop kültürüyle tanışmasını 1996-1998 yılları arasında breakdance yaparak sağlamıştır. Bu süreçte, Lordz Of Istanbul, Istanbul City Breakers ve Istanbul Street b-boys gibi gruplarla sahne alarak adını duyurmuştur. RokaBeat'in hip-hop kültüründeki yeri, yalnızca breakdance ile sınırlı değildir. Aynı dönemde "Elf." takma ismiyle graffiti yapmaya başlamış ve bu alanda da dikkatleri üzerine çekmiştir. "Blue Jean" dergisi ve çeşitli underground graffiti dergilerinde yer alarak, Türkiye'nin ilk bayan graffiticisi olarak tanınmıştır. Bu erken dönemdeki çalışmaları, hip-hop kültürünün Türkiye’deki gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.

Ceza'nın Çocuğu Var Mı?

RokaBeat yani Elif Özçalkan ile evliliğini sürdüren Ceza henüz baba olduğuna dair bir paylaşım yapmamıştır. Çift özel hayatından ziyade rap müzik camiasında sıkça gündeme gelmektedir. 

Ceza'nın şarkıları? 

1999- Toplama
2000- Asya Sentez
2000- Nefret: Meclis-i Ala İstanbul
2001- Nefret: Anahtar
2002- Med-Cezir
2004- Rapstar
2006- Feyz Al
2006- Yerli Plaka
2007- Evin Delisi
2008- Bomba Plak
2008- 36 Kingz Kreuzberg
2010- Onuncu Köy
2015- Suspus
2019- Beatcoin

Ceza'nın Aldığı Ödüller?

2007- En İyi Türk Sanatçı
2008- İletişim Şeref Diploması
2016- En İyi Şarkı – Suspus
2016- En İyi Rap Sanatçısı

Ceza Aslen Nerelidir?

3 göbektir İstanbul’da yaşadıklarını ve soyadlarının Sarımehmetoğlu olduğunu söylenen Ceza'nın ailesinin Çanakkale Savaşı’nda 7 şehit verdiği beyan edilmiştir. Ceza aslen Çankırılı olduğunu açıklamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi