Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Yönetim Kurulu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı Ankara görüşmeleri hakkında yapılan iddialara yanıt geldi.  Fenerbahçe'nin açıklaması, başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerinin 19 Ağustos Pazartesi günü CHP Genel Merkezi ve MHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından gündeme gelen siyasi iddialara yanıt niteliği taşıyor.

Fenerbahçe'den Açıklama

Fenerbahçe Kulübü, Ali Koç'un Ankara temasları kapsamında sosyal medyada ve haber kanallarında yayımlanan siyasi iddialar ile ilgili açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Başkanımız Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulumuzun, 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretler ile ilgili gündeme getirilen hayal mahsulü ve kötü niyetli iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Bu nezaket ziyaretlerinin yegane amacı, yeni Yönetim Kurulumuzun önemli sosyal paydaşlarımız olan siyasi parti liderlerine takdim edilmesidir. Ortaya atıldığı şekilde veya başka türlü hiçbir siyasi gündemi ve amacı bulunmamaktadır."

Açıklamada, Fenerbahçe'nin siyasetin dışında kalma ve tüm partilere eşit mesafede durma ilkesine vurgu yapıldı. Kulüp, Türk sporuna hizmet etme ve ülkeyi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etme amacında olduğunu belirtti. Ayrıca, kulüp, Fenerbahçe’nin adının siyasi değerlendirmelere dahil edilmesinin "büyük bir hadsizlik" olduğunu ifade ederek, kamuoyunu mesnetsiz iddialara itibar etmemeye çağırdı.

Kaynak: Haber Merkezi