HY Gazete'den Bünyamin Altıntaş'ın haberine göre; Urumçi'den gelen bir yatırım grubu tarafından Kızılcahamam'da başlatılan proje, termal sağlık turizmi ve geleneksel tıp uygulamalarıyla öne çıkacaktı. Ancak, yıllardır bir türlü tamamlanamayan bu yatırım atıl durumda bekliyor.

Projede, 25 dekarlık bir alanda Uygur ve Çin geleneksel tıbbına dayanan bir araştırma merkezi ve termal sağlık tesisi kurulması hedeflenmişti. Ayrıca, 250 dekarlık bir arazi üzerinde tarımsal Ar-Ge faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi de bu projeye dâhil olmuş, "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi" için protokol imzalamıştı.

Bölge İçin Büyük Umutlar

Ankara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle, sağlık turizmi alanında büyük bir potansiyel yaratması beklenen bu projeyle Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Arap ülkelerinden sağlık turistlerinin Türkiye'ye çekilmesi planlanıyordu. Termal kaynakların kullanımı ve geleneksel tıbbın entegrasyonu sayesinde bölgenin sağlık turizmi açısından cazibe merkezi hâline gelmesi hedeflenmişti.

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen tanıtım toplantılarında Ankara Valiliği, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Kalkınma Ajansı yetkililerinin projeyi desteklediği, bölgenin bu yatırımla kaderinin değişeceği ifade edilmişti.

Atıl Durumdaki Tesis Gündemde

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, uzun süredir tamamlanamayan ve atıl durumda kalan tesisin geleceğini ele almak amacıyla yatırımcılarla bir araya geldi. Belediye binasında yapılan toplantıda, projenin nasıl tamamlanacağı ve sürecin nasıl hızlandırılacağı masaya yatırıldı. Ancak, bu görüşmeden sonra belediye tarafından detaylı bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haber Merkezi