Yaşar Hacısalihoğlu, uluslararası ilişkiler ve coğrafya konularında uzman, tanınmış bir Türk akademisyen ve düşünürdür. Peki, Yaşar Hacısalihoğlu kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Yaşar Hacısalihoğlu Hangi Üniversitenin Rektörü?

İlhan Yaşar Hacısalihoğlu, 5 Nisan 1964 doğumludur ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde rektörlük görevini üstlenmektedir. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Beşeri, Siyasi ve İktisadi Coğrafya alanında lisans eğitimi almıştır. Yüksek lisans eğitimini ilk olarak 1988'de İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü'nde, ikinci yüksek lisansını ise 1999'da Mimar Sinan Üniversitesi Bölge Planlama alanında tamamlamıştır.

Yaşar Hacısalihoğlu Eşi Kimdir

Yaşar Hacısalihoğlu Yazıları

1995 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora derecesini alan Hacısalihoğlu, 2002'de Doçent, 2008'de ise Profesör unvanını kazanmıştır. Kariyeri boyunca İstanbul Üniversitesi, Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve ABD Texas State Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

Hacısalihoğlu Hangi Üniversitenin Rektörü

İstanbul Üniversitesi'nde lisans düzeyinde "Uluslararası Siyasal Ortam ve Türkiye" ve "Türkiye'nin Siyasal Coğrafyası: Sorunlar-İlişkiler" derslerini vermiştir. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde "Küreselleşme Mekansal Etkileri ve Türkiye" ve "Jeopolitik ve Jeostratejik Analizler" dersleri sunmuştur. Harp Akademisi Komutanlığı'nda, Silahlı Kuvvetler Akademisi'nde ve Kuvvet Akademisi'nde jeopolitik, jeostratejik ve stratejik konular üzerine eğitimler vermiştir.

Yaşar Hacısalihoğlu'nun birçok makalesi, sempozyum ve panel sunumları bulunmaktadır. Kitapları arasında "Yeni Jeopolitik Hamleler ve Türkiye", "Küreselleşme, Mekansal Etkileri ve İstanbul" ve "Yeni Dünya Düzeni Arayışı ve Türkiye" bulunmaktadır. Aynı zamanda Akşam Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Yaşar Hacısalihoğlu Kaç Yaşında?

5 Nisan 1964 doğumlu olan Yaşar Hacısalihoğlu, 2024 yılı itibarıyla 60 yaşındadır.

Prof Dr Yaşar Hacisalihoğlu Kimdir

Yaşar Hacısalihoğlu Adını Neden Değiştirdi*

Soyadı kanunu ile birlikte Osmanlı'dan gelen "Hacısalihoğlu" soyadının değiştirildiğini belirten Yaşar Hacısalihoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: "Ne fikrim, ne ismim ne de şahsiyetim değişmiştir." Hacısalihoğlu, "Ertuğrul" soyadını aldıklarını ve 1989 yılında mahkeme kararıyla "Hacısalihoğlu" soyadına geri döndüklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi