Altındağ Belediyesi yaptığı açıklamada, Belediye, haberlerde bahsi geçen alanın, 5.000 m² büyüklüğündeki geçici bakım evinin yakınındaki hayvan mezarlığı olduğunu bildirdi. "Bu alan, doğal sebeplerle veya trafik kazaları sonucu ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir bölge olarak kullanılıyor."

Mezarlık ve diğer ölü hayvanlar

Belediyeden yapılan açıklamada, mezarlığın çevre köylerde ölen küçük ve büyükbaş hayvanlar için de kullanıldığı belirtiliyor. Ayrıca, kurban bayramında kesimlerin ardından ortaya çıkan hayvan atıkları da bu alana gömülüyor. Açıklamada, “hayvanların parçalanarak öldürüldüğü” iddialarının, bir sokak köpeğinin vatandaş ihbarı üzerine toplandığı ve toplum sağlığı için gömüldüğü ifade ediliyor.

Veysel Tiryaki Altındağ

Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Hayata Geçecek

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, seçim beyannamesinde vaat ettiği “Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi” projesi, 1.000 hayvan kapasitesine sahip ve açık-kapalı padoklar, hayvan hastanesi, otel ve eğitim alanları içeriyor. Bu projenin, hayvan haklarına verilen önemi gösterdiği vurgulandı.

Altındağ Belediyesi'nin, hayvan hakları konusunda hassas bir yönetim anlayışına sahip olduğunu belirterek, katliam iddialarının tamamen asılsız olduğunu açıkladı. Açıklamada, yaşanan durumun haksız ithamlarla karıştırıldığını ve konunun kamuoyunun vicdanına bırakıldığı ifade edildi.

altındağ-açıklama

Kaynak: Haber Merkezi