Yaklaşık 300 metrekarelik alanda gerçekleştirilen proje kapsamındaki inşaat, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. Yeni müzik atölyesi, kapsamlı bir yapıyı içeriyor. Atölye, cep sahne, fuaye alanı, akustik panellerle düzenlenmiş ses yalıtımlı kayıt-prova stüdyosu, kayıt odası ve çeşitli stüdyolar ile donatılacak. Ayrıca, bahçe kısmında yeşil alan ve dinlenme yerleri de yer alacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sanat, spor, kültür ve bilimle Başkentlileri buluşturmak amacıyla birçok projeye imza atıyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı, gençlerin müzik ve sanata olan ilgisini artırmak ve sanatsal faaliyetlere daha uygun koşullarda ulaşmalarını sağlamak için bu projeyi hayata geçiriyor.

Kültür ve Sanat Etkinlikleri İçin Yeni Bir Mekân

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, projenin 6 aydır devam ettiğini belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yaz Ankaralılar için ilk müzik stüdyosunu açıyor. Amatör müzik gruplarının yüksek maliyetlerle karşılaştığı bu alanda, biz de destek sağlamak istedik,” dedi. Yılmaz, stüdyoda son teknoloji müzik aletleri ve ekipmanlarının bulunacağını, üst katta ise edebiyat söyleşileri, sanat atölyeleri ve müzik etkinliklerinin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Kent Estetiği Daire Başkanlığı Kent Bakım ve Onarım Şube Müdürü Selman Gün ise, “Bu yaklaşık 300 metrekarelik alanı müzik atölyesi hâline getiriyoruz. Kafeterya, etkinlik alanı, kayıt odası ve stüdyolar içerecek şekilde düzenliyoruz,” diye konuştu.

Gençler İçin Yeni Bir Sosyal Alan

İki katlı olarak tasarlanan ve yaz aylarında hizmete açılması planlanan müzik atölyesi, Başkentli sanatseverler için önemli bir merkez olacak. Atölye, kafeterya, cep sahne, fuaye alanı, akustik panellerle düzenlenmiş ses yalıtımlı kayıt-prova stüdyoları ve dinlenme alanları ile gençlerin ve sanatseverlerin uğrak noktası hâline gelecek.

Kaynak: Haber Merkezi