2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Arslanhane Cami ve Polatlı’daki Gordion Antik Kenti’ni daha yakından tanıtmak amacıyla başlatılan UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri kültürel mirasımıza sahip çıkma ve halkı bilgilendirme misyonunu sürdürüyor.

Ankara'da Arslanhane Cami ve Gordion Antik Kenti’ni Keşfedin

Haziran 2024’te başlayan geziler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize ediliyor. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilen bu turlarda, katılımcılar ilk olarak Anadolu Selçuklu Dönemi’ne ait Arslanhane Cami’ni ziyaret ediyor. Ardından, Polatlı’daki Gordion Antik Kenti ve POTA (Polatlı Tarihi Araştırma Merkezi) gezisiyle devam ediyorlar.

İlgi Büyük, Katılım Artarak Devam Ediyor

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır, gezilere olan ilgiye dair şunları söyledi:

“2023 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan iki bölgemiz bulunuyor. Bunlardan biri Ulus’ta yer alan Arslanhane Cami (Ahi Şerafettin Camii), diğeri ise Gordion Antik Kenti. Şu an Gordion Müzesi’ndeyiz ve burada Midas Tümülüsü’nü de ziyaret ediyoruz. Gezilerimize vatandaşların ilgisi oldukça yüksek. Son iki ayda her hafta gerçekleştirdiğimiz turlarda şu ana kadar yaklaşık 350 katılımcıya ulaştık. Gezilerimiz her hafta devam edecek ve ilgi gösteren vatandaşlarımıza arkeolojik alanları detaylı bir şekilde tanıtmaya devam edeceğiz.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu gezilere katılmak isteyen vatandaşlar için program ve detaylar hakkında bilgi almak mümkündür. Gezi tarihleri ve kayıt bilgileri için belediyenin resmi internet sitesi veya sosyal medya hesapları takip edilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi