Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'dan Tatvan'a yapılacak turistik tren seferinin ikinci kez başladığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, trenin Elazığ'da ve Sivas'ta mola vereceğini belirtti. Bu seferin, turistik ve ticari destinasyonlara önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Elazığ ve Sivas Molaları

Bakan Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni'nin Elazığ'da ve Sivas'ta mola vererek bu şehirlerin turizm potansiyelini artıracağını ifade etti. "Bu trenimiz gidiş istikametinde Elazığ'da, dönüş istikametinde de Sivas'ta mola vererek oralardaki turistik ve ticari destinasyonlara da katkı sağlayacak." dedi.

Doğu Ekspresi'nin Başarısı ve Yeni Rotalar

Uraloğlu, turistik tren seferlerinin Doğu Ekspresi ile başladığını hatırlatarak, bu hattın sanatçılar ve gezginler tarafından büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Bitlis ve Diyarbakır'dan gelen talepler doğrultusunda Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan seferlerinin 2024 yılında rotalarına eklendiğini belirtti. Ayrıca, Kars-Erzurum arasında bir bölgesel yolcu treninin ve Ankara-Çankırı arasında Turistik Tuz Ekspresi'nin hizmete sunulduğunu açıkladı.

Yeni Seferler ve Gelecek Planları

Uraloğlu, Konya-Adana arasındaki Toros, Zonguldak-Karabük arasındaki Karadeniz Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi'ne yönelik planlamaların yapılacağını söyledi. Ayrıca, Ege Ekspresi ve Göller Ekspresi'ni yabancı turistler için daha cazip hale getireceklerini kaydetti.

28 Saatlik Keyifli Yolculuk

Bakan Uraloğlu, Ankara'dan Tatvan'a yapılacak olan bu 1262 kilometrelik yolculuğun yaklaşık 28 saat süreceğini belirtti. "Bu trenimiz gidiş istikametinde Elazığ'da, dönüş istikametinde de Sivas'ta mola vererek oralardaki turistik ve ticari destinasyonlara da katkı sağlayacak. Toplam 160 kişilik bir kapasitemiz söz konusu." dedi. Yolculuğun ilk etabının Tatvan'a varışla tamamlanacağını ve dönüşün cumartesi günü gerçekleşeceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi